Αιχμές Βεστερβέλε κατά της Ελλάδας για το συνταξιοδοτικό
Αιχμές κατά της Ελλάδας και έμμεσες παροτρύνσεις για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στη χώρα μας διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλε σε ομιλία που απηύθυνε σε μέλη του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος στη Στουτγάρδη. «Μπορείτε να περιμένετε από εμάς να επιδείξουμε αλληλεγγύη, αλλά δεν μπορείτε να επιμένετε σε συνταξιοδότηση στα 59, όταν οι άνθρωποι εδώ πληρώνουν υψηλούς φόρους και υποτίθεται ότι πρέπει να εργάζονται μέχρι τα 67 έτη», τόνισε αναφερόμενος στην Ελλάδα.
Αιχμές κατά της Ελλάδας και έμμεσες παροτρύνσεις για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στη χώρα μας διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλε σε ομιλία που απηύθυνε σε μέλη του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος στη Στουτγάρδη.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε στην ομιλία του την Πέμπτη πως όσα κράτη της Ευρωζώνης προσβλέπουν στις γερμανικές ενισχύσεις θα πρέπει να μειώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα και να προχωρήσουν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους.
Φέρνοντας ως παράδειγμα την Ελλάδα τόνισε χαρακτηριστικά: «Μπορείτε να περιμένετε από εμάς να επιδείξουμε αλληλεγγύη, αλλά δεν μπορείτε να επιμένετε σε συνταξιοδότηση στα 59, όταν οι άνθρωποι εδώ πληρώνουν υψηλούς φόρους και υποτίθεται ότι πρέπει να εργάζονται μέχρι τα 67 έτη».
Τέλος, ο Βεστερβέλε, σύμμαχος της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ στην κυβέρνηση συνασπισμού, ξεκαθάρισε πως οι προβλεπόμενες φορολογικές ελαφρύνσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση θα εισαχθούν φέτος όπως είχε προγραμματιστεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: «Τρομερή» πολύνεκρη σύγκρουση τρένων – «Μετακινήσαμε πτώματα για να φτάσουμε σε επιζήσαντες»
- Οι «άνθρωποι-ρομπότ» κερδίζουν τους επενδυτές
- Γουατεμάλα: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τις δολοφονίες αστυνομικών από συμμορίες
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442