Πένθος στην ελληνική ναυτιλία μετά το θάνατο δύο αξιωματικών
Βυθισμένη στο πένθος είναι από την Πέμπτη η ελληνική ναυτιλία μετά τον τραγικό θάνατο που βρήκαν δύο Έλληνες αξιωματικοί, όταν χτυπήθηκαν από κύμα στο πρωραίο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου με το οποίο ταξίδευαν στον Ατλαντικό.
Βυθισμένη στο πένθος είναι από την Πέμπτη η ελληνική ναυτιλία μετά τον τραγικό θάνατο που βρήκαν δύο Έλληνες αξιωματικοί, όταν χτυπήθηκαν από κύμα στο πρωραίο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου με το οποίο ταξίδευαν στον Ατλαντικό.
«Η ναυτική οικογένεια σήμερα θρηνεί. Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για το χαμό δύο ναυτικών μας και το σοβαρό τραυματισμό ενός Κύπριου συναδέρφου τους στο Aegean Angel που έπλεε στον Ατλαντικό Ωκεανό» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γ.Διαμαντίδης, εκφράζοντας παράλληλα τη βαθύτατη οδύνη του και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των εκλιπόντων ναυτικών.
Τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων εκφράζει και η πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Οι δύο Έλληνες αξιωματικοί του εμπορικού ναυτικού, μέλη του πληρώματος του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου «Aegean Angel», έχασαν τη ζωή τους όταν, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του πρωραίου καταστρώματος μετά από θαλασσοταραχή, χτυπήθηκαν από κύμα.
Πρόκειται για τον 47χρονο πλοίαρχο και τον 33χρονο Α’ μηχανικό, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο 34χρονος Κύπριος υποπλοίαρχος.
Το δεξαμενόπλοιο, που ανήκει στην εταιρεία Arcadia shipmanagement co LTD και είχε αποπλεύσει έμφορτο από το Ταλίν της Εσθονίας για το Χιούστον του Τέξας, βρισκόταν σε απόσταση 790 ν.μ. από το πλησιέστερο λιμάνι των Βερμούδων.
Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες στον τραυματία υποπλοίαρχο και δίδονται συνεχώς όλες οι απαραίτητες οδηγίες για την περίθαλψή του σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό μέχρις ότου καταστεί δυνατή η μεταφορά του σε νοσοκομείο στην πλησιέστερη ακτή.
Το Aegean Angel ταξιδεύει για Βερμούδες και όταν φτάσει σε απόσταση 200 ναυτικών μιλίων τότε θα μπορεί να γίνει αεροδιακομιδή του τραυματισμένου ναυτικού.
Το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου Εξωτερικών μέσω των Προξενικών Αρχών, για την παροχή κάθε αναγκαίας βοήθειας στους ναυτικούς του πλοίου, με έμφαση στην περίπτωση του τραυματία. καθώς και για την διευκόλυνση της παλιννόστησης των σορών των θανόντων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η κάθοδος στην άβυσσο
- Snoop Dogg και Σουόνσι: Η πιο απρόσμενη σύμπραξη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο
- Αλί Χαμενεΐ: Πώς τον εντόπισαν και τον σκότωσαν – Η πληροφορία της CIA και το χτύπημα του Ισραήλ
- Παχυσαρκία: Τι υπόσχονται τα νέα φάρμακα – Έρχονται και στην Ελλάδα σε μορφή χαπιού
- Ιράκ: Διαδηλωτές προσπάθησαν να καταλάβουν την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη
- Ντεμπούτο με νέα πρόσωπα για Γρηγορίου – Πώς θα παίξει ο Άρης με τον Παναθηναϊκό
- 1897: Φυσικά και η πρώτη κινηματογραφική «μάχη» ρομπότ και ανθρώπου θα ήταν του Ζορζ Μελιέ
- Μεσολόγγι: Υπό έλεγχο η φωτιά στο νοσοκομείο – Μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία περίπου 30 άτομα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442