
Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας: η επόμενη ημέρα και η ελληνική πραγματικότητα
Ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση της 10ης Συνδιάσκεψης της Σύμβασης για τη Βιολογική Ποικιλότητα που διοργανώθηκε στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει συνέδριο με θέμα : « Έτος Βιοποικιλότητας » Η επόμενη μέρα και η ελληνική πραγματικότητα.
Στοχεύει στην παρουσίαση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η βιολογική ποικιλότητα (ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, κλιματική αλλαγή, υποβάθμιση ή/και καταστροφή οικοτόπων, ρύπανση, εισβολή ξενικών ειδών, κ.α.), στην ανάδειξη της εγγενούς της αξίας σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, στον σχολιασμό των πολιτικών που ακολουθούνται και προτείνονται για τη διατήρηση και προστασία των ειδών και οικοσυστημάτων, καθώς και στην περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας μεταξύ διαφόρων «χρηστών», αλλά και της απαιτούμενης δικτύωσης τόσο των χερσαίων όσο και των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων. Ιδιαίτερη έμφαση, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα δοθεί στην υπάρχουσα κατάσταση σε ό,τι αφορά την ελληνική πραγματικότητα, τη σχέση με την Κοινωνία των Πολιτών , καθώς και στις προοπτικές που διανοίγονται μέσω του νέου Νόμου για την προστασία της Βιοποικιλότητας για το μέλλον του πολυτιμότερου φυσικού μας κεφαλαίου.
Ο στόχος, όπως επισημαίνεται από την οργάνωση, που είχε τεθεί για αναστολή του ρυθμού απώλειας της βιοποικιλότητας έως το 2010 (ανακηρυχθέν και ως Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ) δεν επετεύχθη, γεγονός που, τώρα περισσότερο από ποτέ, καθιστά απαραίτητη τη δραστηριοποίηση όλων και τη λήψη σημαντικών αποφάσεων και πρωτοβουλιών σε παγκόσμιο, περιφερειακό, εθνικό και τοπικό επίπεδο.
in.gr
- Νέα άνοδος στην τιμή του πετρελαίου μετά το τελεσίγραφο Τραμπ σε Ιράν
- Η τρομερή αντίδραση του Πιτίνο στο buzzer beater νίκης της ομάδας του (vid)
- Ο Κιρ Στάρμερ καταδικάζει τη «βαθιά σοκαριστική αντισημιτική επίθεση» στο Λονδίνο
- «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου» – Ο Τσιτσιπάς νευρίασε με τον διαιτητή στην ήττα στο Miami Open (vid)
- Μπορεί το βούρτσισμα των δοντιών να σώσει από τον καρκίνο του μαστού;
- Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ μετά τις πιέσεις ΗΠΑ Ισραήλ να εμπλακεί στον πόλεμο η ΕΕ
- Κάρι Αν Φλέμινγκ: Πέθανε η ηθοποιός των «iZombie» και «Supernatural» σε ηλικία 51 χρόνων
- Επιδότηση στο diesel κίνησης, fuel pass και παρεμβάσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Τα 4 μέτρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)














































![«Σωσίβιο» η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/claudio-schwarz-K0oN3uwvuEw-unsplash-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442