Σε άνοδο για άλλη μία φορά οι αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ
Αναπάντεχη αύξηση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, την ώρα που ένας άλλος τομέας σε κρίση, αυτός των πωλήσεων κατοικιών, έδειχνε σημεία αργής ανάκαμψης.
Αναπάντεχη αύξηση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, την ώρα που ένας άλλος τομέας σε κρίση, αυτός των πωλήσεων κατοικιών, έδειχνε σημεία αργής ανάκαμψης.
Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις χορήγησης επιδόματος για πρώτη φορά αυξήθηκαν κατά 12.000 και έφτασαν τις 465.000, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Είχαν προηγηθεί δύο εβδομάδες μικρής μείωσης.
Οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Αύγουστο κατέγραψαν άνοδο κατά 7,6% σε σχέση με τον Ιούλιο, αν και είχαν βρεθεί στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 13 ετών. Σε ετήσια βάση ανέρχονται σε 4,13 εκατομμύρια.
Αναλυτές, με βάση και τα τελευταία στοιχεία, εκτιμούν ότι το σενάριο της επιστροφής στην ύφεση (double dip recession) είναι όλο και πιο αδύνατο. Προσθέτουν ότι η οικονομία θα συνεχίσει να επεκτείνεται, αλλά οι ρυθμοί θα παραμείνουν χαμηλοί για το προσεχές διάστημα.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.