Ήττα από την Τουρκία και αντίο της Εθνικής στο Euro 2011
Άδοξο τέλος έλαβε το όνειρο της Εθνικής ανδρών του βόλεϊ για συμμετοχή στα τελικά του Euro 2011, καθώς η Ελλάδα ηττήθηκε με 3-2 σετ από την Τουρκία στη ρεβάνς των μπαράζ στο Ηράκλειο και έτσι οι γείτονες ήταν αυτοί που «σφράγισαν» το εισιτήριο για τα γήπεδα της Αυστρίας και της Τσεχίας.
Άδοξο τέλος έλαβε το όνειρο της Εθνικής ανδρών του βόλεϊ για συμμετοχή στα τελικά του Euro 2011, καθώς η Ελλάδα ηττήθηκε με 3-2 σετ από την Τουρκία στη ρεβάνς των μπαράζ στο Ηράκλειο και έτσι οι γείτονες ήταν αυτοί που «σφράγισαν» το εισιτήριο για τα γήπεδα της Αυστρίας και της Τσεχίας.
Οι διεθνείς μας δεν παρουσιάστηκαν σε καμία περίπτωση βελτιωμένοι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι της Άγκυρας και μη μπορώντας να εκμεταλλευτούν τη συγκινητική βοήθεια του κόσμου που έσπευσε στο γήπεδο του Ηρακλείου, έχασαν τα δύο πρώτα σετ και σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου αγώνα, έμειναν αυτομάτως εκτός Ευρώπης. Η συνέχεια είχε… τυπικό ενδιαφέρον και έτσι οι Τούρκοι χαλάρωσαν δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες παίκτες να οδηγήσουν την αναμέτρηση στα τάι μπρέικ. Εκεί οι Τούρκοι δεν χαρίστηκαν και έτσι έφυγαν με νίκη από την Κρήτη.
Η παραμικρή βελτίωση…
Με τα γνωστά προβλήματα στην υποδοχή, αλλά και την αδυναμία στο τελείωμα των φάσεων ξεκίνησαν οι διεθνείς μας, οι οποίοι με το καλημέρα έμειναν πίσω στο σκορ, προχωρώντας σε πολλά λάθη και χαρίζοντας… αρκετή αυτοπεποίθηση στους αντιπάλους τους.
Ούτε η αλλαγή πασαδόρου, διαγώνιου και ακραίου στα μισά του σετ (11-16), μπόρεσαν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα για το συγκρότημα του Γκόρντον Μέιφορθ, το οποίο έχασε το πρώτο και κρισιμότατο σετ με 25-15.
Μας… αποτέλειωσαν
Εμφανώς βελτιωμένοι, αλλά και πάλι με πολλά λάθη στον αμυντικό κυρίως τομέα παρουσιάστηκαν οι παίκτες της Εθνικής μας, αποκτώντας όμως βραχύ προβάδισμα σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του σετ.
Πότε με εντυπωσιακούς άσους του Ανδρέα Φράγκου, πότε με δυνατά καρφιά του Δημήτρη Τζούριτς, οι γηπεδούχοι πορεύτηκαν πόντο πόντο με τους τούρκους, οι οποίοι όμως θέλοντας να τελειώνουν μια και καλή την υπόθεση πρόκριση, τα έδωσαν όλα στο τέλος και χάρη στο πολύ καλό μπλοκ τους, αλλά και την… εκτελεστική δεινότητα του Μπουρουτάι, έφτασαν στο 2-0, βάζοντας τέλος στα όποια σενάρια πρόκρισης της Ελλάδας.
Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στη συνέχεια, με τους Τούρκους όμως έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση, να παίζουν χαλαρά και χωρίς άγχος. Ο Βέλικο Μπάσιτς δεν ανανέωσε καθόλου την εξάδα του, συνεχίζοντας με τους ίδιους παίκτες στα επόμενα σετ.
Ούτε όμως και η σύνθεση της Ελλάδας άλλαξε καθόλου, ωστόσο απέναντι στους χαλαρούς πλέον τούρκους, οι διεθνείς μας τα έδωσαν όλα για τη νίκη γοήτρου, την οποία όμως δεν μπόρεσαν να πάρουν, καθώς οι τούρκοι αποδείχθηκαν… σκληρά καρύδια και δεν χαρίστηκαν στους αντιπάλους τους, παίρνοντας τελικά τη νίκη στο τάι μπρέικ, με 15-11 κατάφεραν, με αρκετή όμως δυσκολία, φτάνοντας στο τελικό 3-2.
Τα σετ: 15-25, 21-25, 25-20, 25-18, 11-15
ΕΛΛΑΔΑ (Γκόρντον Μέιφορθ): Τζούριτς 20 (1 άσος, 17/39 επ., 2 μπλοκ), Πετρέας 12 (10/15 επ., 2 μπλοκ), Προύσαλης, Ανδρεάδης 7 (2 άσοι, 5/8 επ.), Λάππας 8 (14% υπ., 7/15 επ., 1 μπλοκ), Φράγκος 10 (4 άσοι, 38% υπ., 5/21 επ., 1 μπλοκ), Στεφάνου (λ, 48%), Αρμενάκης, Τερζής, Καριπίδης 6 (33% υπ., 5/11 επ., 1 μπλοκ), Παπαδημητρίου
ΤΟΥΡΚΙΑ (Βέλικο Μπάσιτς): Πεζούκ 9 (1 άσος, 6/9 επ., 2 μπλοκ), Τανίκ 7 (55% υπ., 6/10 επ., 1 μπλοκ), Τσοσκούν 31 (2 άσοι, 26/49 επ., 3 μπλοκ), Σούμπασι 18 (1 άσος, 35% υπ., 13/26 επ., 4 μπλοκ), Κιγιάκ 4 (1 άσος, 3/3 επ.), Μπατούρ 11 (2 άσοι, 1/1 υπ., 5/6 επ., 4 μπλοκ), Κίλιτς (λ, 55% υπ.).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Εφιαλτικά σενάρια για το 2026 – Τι προβλέπουν οι ειδικοί
- Οι φιλοδοξίες του Ερντογάν, μεγαλύτερες από τις δυνατότητες της Τουρκίας – Τι εξηγεί Τουρκάλα ειδικός
- ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν για χρηματοδότηση δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια
- Με ένα θερμό χειροκρότημα το τελευταίο «αντίο» στη Σύλβα Ακρίτα
- Κορόνα: «Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο για την αναδόμηση – Να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που αξίζει»
- Περιφέρεια προσφέρει επίδομα 300 ευρώ σε νεοδιοριζόμενους γιατρούς
- Οι καλλιτέχνες που χάσαμε το 2025, μέσα από τα δικά τους λόγια
- Τουρκία: Τρεις αστυνομικοί νεκροί σε μάχη με μέλη του ΙΚ στην επαρχία Γιάλοβα – Σκοτώθηκαν και έξι τζιχαντιστές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442