Αποχή από τις βουλευτικές εκλογές στην Αίγυπτο προτείνει ο Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι
Έκκληση για αποχή στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου στην Αίγυπτο απηύθυνε ο Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα αλλοιωθεί.
Έκκληση για αποχή στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου στην Αίγυπτο απηύθυνε ο Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα αλλοιωθεί.
Ο ελ Μπαραντέι, επί χρόνια επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) και βραβευμένος με το Νομπέλ Ειρήνης, ζήτησε ακόμα από τους οπαδούς του και ειδικά τους νεότερους, να δείξουν ψυχραιμία και να προετοιμαστούν για μακρά αντιπαράθεση.
«Κατά τη γνώμη μου» δήλωσε μιλώντας σε μικρή συγκέντρωση οπαδών του, «αν όλη μποϊκοτάρουν πλήρως τις εκλογές θα είναι το τέλος του καθεστώτος».
Τα πυρά του Ελ Μπαραντεί στρέφονται κατά του επί τρεις δεκαετίες προέδρου Χόσνι Μπουμπάρακ. Ο ιδιαίτερα δημοφιλής πρώην πρόεδρος της IAEA ζητά από την κυβέρνηση συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και εγγυήσεις για ελεύθερες εκλογές πριν συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του 2011, όπως του ζητούν οι οπαδοί του.
Ωστόσο, δεν είναι γνωστό αν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ακολουθήσουν την έκκληση του Ελ Μπαραντεί. Όπως εκτιμάται, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, δεν θα ακολουθήσει τη γραμμή του αν και γενικά τον στηρίζει.
Στις βουλευτικές εκλογές αναμένεται να επικρατήσει η παράταξη του Χόσνι Μουμπάρακ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442