Καθησυχάζει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την πορεία των εσόδων
Η υστέρηση στο τομέα των εσόδων «μπορεί να καλυφθεί μέσα στους επόμενους μήνες» καθησύχασε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στο Mega. Για το θέμα της φοροδιαφυγής ο υπουργός τόνισε τη σημασία των ελέγχων αναφέροντας ότι ήδη «έχουμε εισπράξει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές».
Η υστέρηση στο τομέα των εσόδων «μπορεί να καλυφθεί μέσα στους επόμενους μήνες» καθησύχασε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στο Mega.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «στο επτάμηνο έχουμε ξεπεράσει τους αρχικούς στόχους κατά 100 εκατομμύρια ευρώ και όσον αφορά την υστέρηση των 770 εκατομμυρίων ευρώ, αυτή μπορεί να καλυφθεί μέσα στους επόμενους μήνες».
Σχετικά με το ενδεχόμενο της αύξησης του ΦΠΑ σε διάφορα προϊόντα καθώς και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ο υπουργός διευκρίνισε ότι «εξετάζουμε σχέδια και λύσεις που δεν θα επιβαρύνουν τα ελληνικά νοικοκυριά».
Όπως διευκρίνισε, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει μέτρα ισοδύναμου οικονομικού αποτελέσματος για να αποφευχθεί η αύξηση του ΦΠΑ και σε κάποια προϊόντα.
Για το θέμα της φοροδιαφυγής, ο υπουργός τόνισε ότι «έχουμε εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι κατά της φοροδιαφυγής και ήδη έχουμε εισπράξει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές».
Σύμφωνα με τον υπουργό, ο στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι να βγει η οικονομία της χώρας από την ύφεση ώστε στη συνέχεια να πάρουν την σκυτάλη της ανόδου και οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.
«Η ίδια η μείωση του ελλείμματος δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές», τόνισε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κεντέν Ντεράνκ: Ο θάνατος του ακροδεξιού αντικείμενο εκμετάλλευσης με στόχο να στιγματιστεί η γαλλική αριστερά
- Συνταγή: Πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι
- Εικόνες αποκάλυψης στον Έβρο: Πλημμύρισε ο κάμπος των Λαβάρων – Τα νερά απειλούν οικισμούς, ήχησε το 112
- Τραμπ :Δεν θα αφήσω το Ιράν, τον υπ’ αριθμόν έναν τρομοκράτη να αποκτήσει πυρηνικά
- Σχέσεις: Η ιδιαίτερη τάση στον τρόπο με τον οποίο διαλέγουμε σύντροφο
- Βροχερός ο καιρός την Τετάρτη – Πού θα «χτυπήσουν» καταιγίδες
- Ριζικές αλλαγές για τους φροντιστές των ηλικιωμένων
- Κηφισός: Ο δρόμος των στεναγμών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 25.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)







































![Μετά το Νόμπελ Ειρήνης, ο Τραμπ απέκτησε και… χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/photo_5834667506767957173_y-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442