Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο με οδηγό τα blue chips
Σημαντικά κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, με τον γενικό δείκτη να κινείται γύρω από τα επίπεδα των 1.570 μονάδων, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Στις 15:40 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 1,58% στις 1.571,43 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 33,1 εκατ. ευρώ. Υψηλό της συνεδρίασης είναι οι 1.581 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε κέρδη 1,63%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κέρδιζε 0,46% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης κατέγραφε άνοδο 0,53%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωσε κέρδη 1,23%.
Συνολικά, 100 μετοχές κινούνταν ανοδικά, 48 πτωτικά και 40 παρέμεναν σταθερές.
Οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές γύρισαν σε αρνητικό έδαφος, ενώ πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC-40 σημείωνε πτώση 0,47% στις 3.491,09 μονάδες και στη Φρανκφούρτη, ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,36% στις 5.929,45 μονάδες. Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι κλειστό λόγω αργίας.
Στις ασιατικές αγορές, με κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο, με τον δείκτη Nikkei 225 να σημειώνει κέρδη 1,76% και να κλείνει στις 9.149,26 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
- Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442