«Όχι» σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε επιχειρήσεις έως τα τέλη Οκτωβρίου
Την μη επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε επιχειρήσεις για ασφαλιστικές οφειλές τους, έως τα τέλη Οκτωβρίου, ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος για υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις εξόφλησης, πρότεινε στις διοικήσεις των Ταμείων το υπουργείο Εργασίας. Με αφορμή δε φημολογία περί δήθεν χρεοκοπίας 30 Ταμείων, τονίστηκε κατηγορηματικά ότι κανένα Ταμείο δεν θα βρεθεί σε αδυναμία να καταβάλει συντάξεις.
Την μη επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε επιχειρήσεις στη διαδικασία ρύθμισης ασφαλιστικών τους οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος στις επιχειρήσεις για υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις εξόφλησης, προτείνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προς τις διοικήσεις των Ταμείων.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τις διοικήσεις των ταμείων και τους προέδρους των Οργανισμών συζητήθηκε αναλυτικά η διαδικασία ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων και επισημάνθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης που σύμφωνα με το νόμο μπορούν να λάβουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, η έκδοση εγκυκλίων από τους Διοικητές των Ταμείων με την οποία να επισημαίνεται ότι τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης αποτελούν ευχέρεια της διοίκησης και όχι υποχρεωτική ενέργεια της.
Επίσης αποφασίστηκε η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να αρθούν τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης που επιβλήθηκαν ακόμη και σε επιχειρήσεις που μπήκαν σε διαδικασίες ρύθμισης.
Επιπλέον αποφασίστηκε αν παραστεί ανάγκη η νομοθετική ρύθμιση της μη επιβολής μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης έως το τέλος Οκτωβρίου, οπότε και θα λήξει η προθεσμία υπαγωγής των οφειλετών στις διαδικασίες ρύθμισης οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές.
Επίσης, δόθηκε η εντολή στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημοσθένη Δασκαλάκη και στον Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ Μιχάλη Χάλαρη, ώστε οι Νομικοί Σύμβουλοι του κράτους να παρεμβαίνουν κατ’ εκτίμηση σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις για τη διάσωση επιχειρήσεων, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους και επομένως οι θέσεις εργασίας.
Με αφορμή φημολογία περί δήθεν χρεοκοπίας 30 Ασφαλιστικών Ταμείων που θα είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία παροχής συντάξεων προς τους ασφαλισμένους, τονίστηκε κατηγορηματικά ότι κανένα Ταμείο δεν θα βρεθεί σε αδυναμία να καταβάλει συντάξεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
- Κεφαλονιά: Η πιθανότερη αιτία θανάτου της 19χρονης – Τι λέει ο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο Αργοστόλι
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442