Δεν κινδυνεύει προς το παρόν το 84% του Facebook
To Facebook μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητο την λειτουργία του, μετά από νέα απόφαση δικαστηρίου που συνεχίζει να αναστέλλει προσωρινή περιοριστική εντολή για οποιαδήποτε μεταφορά κεφαλαίου, όσο η διαδικασία συνεχίζεται. Από τις 29 Ιουνίου 2010, το μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης και προσωπικά ο δημιουργός του αντιμετωπίζουν τις αξιώσεις ενός ανθρώπου που ισχυρίζεται ότι του ανήκει το 84% της εταιρείας και ζητά να αποζημιωθεί αναδρομικά από το 2003.
To Facebook μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητο την λειτουργία του, μετά από
νέα απόφαση δικαστηρίου που συνεχίζει να αναστέλλει προσωρινή
περιοριστική εντολή για οποιαδήποτε μεταφορά κεφαλαίου, όσο η διαδικασία
συνεχίζεται. Από τις 29 Ιουνίου 2010, το μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής
δικτύωσης και προσωπικά ο δημιουργός του αντιμετωπίζουν τις αξιώσεις
ενός ανθρώπου που ισχυρίζεται ότι του ανήκει το 84% της εταιρείας και
ζητά να αποζημιωθεί αναδρομικά από το 2003.
Η μήνυση υποβλήθηκε από τον Νεοϋορκέζο Paul D. Ceglia εναντίον του Mark Zuckerberg και της εταιρείας του Facebook Inc στις 29 Ιουνίου 2010. Ο Ceglia ισχυρίζεται ότι τον Απρίλιο του 2003 ο Zuckerberg άρχισε να αναπτύσσει τον δικτυακό τόπο που σήμερα είναι γνωστός ως Facebook (τότε thefacebook.com, νωρίτερα Page Book), για τον οποίο ο Ceglia πλήρωσε 1.000 δολάρια για να αποκτήσει αρχικά το 50%, με τη συμφωνία το μερίδιό του να αυξάνεται κατά 1% από την 1η Ιανουαρίου 2004 και για κάθε μέρα έως την ημέρα που το σάιτ θα ολοκληρωνόταν (το thefacebook.com τελείωσε στις 4 Φεβρουαρίου 2004).
Αποδεικτικό στοιχείο αποτελεί συμβόλαιο που φέρεται να έχει υπογράψει ο Zuckerberg, ισχυρισμό που δεν φαίνεται να αντικρούει η υπεράσπιση. Αντ’αυτού, υποστηρίζεται ότι το συμβόλαιο αυτό είναι γεμάτο παρατυπίες, ανακολουθίες και απροσδιόριστες έννοιες. Επιπλέον, η υπεράσπιση ζητά να απορριφθεί το αίτημα του Ceglia να αποζημιωθεί άμεσα, καθώς επί έξι χρόνια σιωπούσε.
Ο Ceglia εγείρει την απαίτηση να του παραχωρηθεί το μερίδιο που θεωρεί ότι δικαιωματικά του ανήκει (δηλαδή το 84% της Facebook Inc που απασχολεί χίλιους υπαλλήλους και συντηρεί ένα σάιτ με τον απίστευτο αριθμό μελών που φτάνουν τα 500.000.000).
Reuters,In.gr Τεχνολογία
- Ακίνητα: Ανάπτυξη για τους δείκτες της οικονομίας, στεγαστική κρίση για τα νοικοκυριά
- LIVE: Ίντερ – Ελλάς Βερόνα
- Άγιοι Ανάργυροι: Τι λέει η μητέρα των τριών παιδιών που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες
- Serie A: Ήττα-σοκ της Γιουβέντους, πήρε το ντέρμπι της πρωτεύουσας και βλέπει… αστέρια η Ρόμα
- Χάος για το νέο Swatch – Ουρές και δακρυγόνα, έκλεισαν καταστήματα σε όλον τον κόσμο
- Ο Τζον Λένον είχε μιλήσει για τον θάνατο στην τελευταία του συνέντευξη, λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί
- Νετανιάχου: Κρατάμε ανοιχτά τα μάτια μας όσον αφορά το Ιράν – Θα μιλήσω σήμερα με τον Τραμπ
- Ντουμπάι: Κοινή αστυνομική επιχείρηση Κίνας – ΗΠΑ – ΗΑΕ με 276 συλλήψεις για απάτη με κρυπτονομίσματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 17.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-minhmeme-774886792-19201370-315x220.jpg)

































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [17.05 – 23.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/POSTER-copy-22-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442