Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Το προεκλογικό πρόγραμμα του Αχιλλέα Μαυρομάτη για την ΕΟΠΕ

Το προεκλογικό πρόγραμμα του Αχιλλέα Μαυρομάτη για την ΕΟΠΕ

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει, αν η παράταξή του αναδειχθεί νικήτρια στις εκλογές της 29ης Ιουλίου, παρουσίασε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε την Πέμπτη.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει, αν η παράταξή του αναδειχθεί νικήτρια στις εκλογές της 29ης Ιουλίου, παρουσίασε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε την Πέμπτη.

Ο Μαυρομάτης έκανε, επίσης, μια σύντομη αναδρομή στα όσα διαδραματίστηκαν από τις εκλογές του 2008 έως το σημερινό αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει ο χώρος του ελληνικού βόλεϊ.

Οι βασικές κατευθύνσεις του προγράμματός του είναι η ενεργή συμμετοχή του Δ.Σ. στις αποφάσεις και ο καθορισμός αρμοδιοτήτων για κάθε ένα από τα μέλη του, η συμμετοχή όλων των φορέων του αθλήματος, η νομιμότητα και η ηθική σε όλες τις ενέργειες και αποφάσεις του και η αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού της ΕΟΠΕ.

Ως προς τα οικονομικά, υποσχέθηκε ότι θα επιχειρηθεί η ουσιαστική λειτουργία της οικονομικής επιτροπής, θα επαναπροσδιοριστεί ο προϋπολογισμός της ομοσπονδίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου με περικοπές δαπανών, θα αναδειχθεί ο εθελοντισμός, θα διεκδικηθούν τα νόμιμα από την Πολιτεία και την ΕΟΕ με ταυτόχρονη προσπάθεια να επιλυθεί οριστικά ο «βραχνάς» των Ολυμπιακών έργων, θα υπάρξει διαφάνεια στις προμήθειες και θα οργανωθεί ένα ικανό και αποτελεσματικό τμήμα μάρκετινγκ.

Ταυτόχρονα με τις προαναφερόμενες δράσεις, θα επιχειρηθεί μια μεγάλη προσπάθεια να καλυτερεύσει η δημόσια εικόνα και να αναβαθμιστούν οι τομείς της επικοινωνίας και των δημόσιων σχέσεων. Ακολούθως, ο Μαυρομάτης απάντησε στις ακόλουθες ερωτήσεις για:

Τους τεχνικούς των εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών:

«Ο κ. Μέιφορθ έχει διετές συμβόλαιο, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Για το θέμα της ισοτιμίας του διπλώματός του, έχω την πληροφόρηση ότι το θέμα έχει λυθεί. Με τον κ. Καπράρα δεν έχει υπογραφεί σύμβαση, με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης. Προσωπικά, θεωρώ πολύ σημαντική την παρουσία του. Χθες (σ.σ.σ: Τετάρτη) συναντήθηκαν μαζί του οι κύριοι Στουραϊτης και Σιδέρης. Το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί στο τέλος του μήνα, προς το παρόν όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Τη δέσμευσή του περί νέων εκλογών, αν δεν υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή στις προσεχείς αρχαιρεσίες:

«Δεν μπορούν 30 σωματεία να δεσμεύσουν τη βούληση 300. Θεωρώ ότι αυτές δεν είναι δημοκρατικές διαδικασίες. Είμαι όμως βέβαιος ότι θα παραστούν περισσότερα από 160 σωματεία».

Το καταστατικό: «Το καταστατικό θα αλλάξει μετά τις εκλογές».

Τα οικονομικά προβλήματα: «Παρουσιάζω μια πρόταση, που, αν υιοθετηθεί, θα υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα. Ως προς το οικονομικό, θα πρέπει να γίνουν άμεσα τρεις ενέργειες: εκλογίκευση των δαπανών, διεκδίκηση στο θέμα των έργων με τη βοήθεια και της Πολιτείας και ανάπτυξη του μάρκετινγκ, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της δημόσιας εικόνας της ΕΟΠΕ, που θα φέρει έσοδα».

Το «μπλοκάρισμα» της βοήθειας από την ΟΠΑΠ Α.Ε. και την κομματικοποίηση των εκλογών:

«Αντιλαμβάνομαι τη θέση του ΟΠΑΠ με όσα έχουν συμβεί, αλλά θεωρώ ότι σε δύο εβδομάδες το ζήτημα θα επιλυθεί. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, σήμερα διάβασα με έκπληξη ονόματα πολιτικών. Αυτό το διέπραξε η άλλη πλευρά σε μεγάλο βαθμό το 2008. Προσωπικά, είμαι αντίθετος σε αυτό. Η κομματικοποίηση των εκλογών ήταν λάθος».

Τις οφειλές της ΕΟΠΕ, μεταξύ των οποίων προς τους διαιτητές:

«Το οφειλόμενο ποσό είναι μεγάλο, αλλά θα πρέπει να προσέξουν τον τρόπο που θα διεκδικήσουν το αίτημά τους. Μια πρόταση που καταθέτω είναι να καλέσουμε τους φορείς του αθλήματος σε μια κουβέντα, γιατί η οικονομική κρίση μας έχει πλήξει όλους».

Τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων:

«Από την προηγούμενη Τετάρτη όποια απόφαση και αν ληφθεί, είναι νομικά δυνατόν να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Αν προχωρούσαμε σε έγκριση της γενικής προκήρυξης, θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να προσφύγει δικαστικά, οπότε κρίθηκε ότι θα ήταν καλύτερο να περιμένουμε τις εκλογές. Ωστόσο, το Δ.Σ. έχει έτοιμο ένα μπούσουλα και μπορεί να εκδώσει τη γενική προκήρυξη αμέσως μετά τις εκλογές».

Τους ανθρώπους που θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιό του:

«Ακόμη δεν υπάρχει συγκροτημένο ψηφοδέλτιο. Αυτό θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ή Τρίτη θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο. Κριτήρια θα είναι η γεωγραφική κατανομή, η ταύτιση των απόψεων, η εκπροσώπηση όλων των σωματείων και η συμμετοχή ανθρώπων που διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στα σωματεία τους».

Το «ηθικό» ασυμβίβαστο λόγω της ενασχόλησής του ως νομικός της ΕΣΑΠ:

«Τον Μάιο ζήτησα να λήξει η συνεργασία μας. Δεν υπάρχει τίποτα αθέμιτο και ανήθικο».

Τις κατηγορίες εναντίον της διοίκησης Μπελιγράτη:

«Στη διαδικασία των έργων εγώ ήμουν ένα απλό μέλος του Δ.Σ. Ειδικός γραμματέας έγινα το 2004. Ποτέ δεν αποποιήθηκα τις ευθύνες μου για πράξεις που μου αναλογούν. Θεωρώ, πάντως, ότι είναι άδικο να κατηγορείται η διοίκηση Μπελιγράτη, πως κατέστρεψε το ελληνικό βόλεϊ.

» Όποιες ευθύνες με βαραίνουν τις αποδέχομαι, καμία όμως από αυτές δεν είναι στο μέγεθος που μου αποδίδουν οι αντίπαλοί μου. Διευθυντής στο γραφείο του κ. Λιάνη τοποθετήθηκα στις 31/3/2003, όταν τα 4 από τα συνολικά 6 έργα είχαν ήδη ολοκληρωθεί και τα υπόλοιπα 2 βρίσκονταν σε τελικό στάδιο. Δεν υπάρχει κανένα τελεσθέν ποινικό αδίκημα».

Το αν υπάρχει χώρος στο σχήμα του για τον Θανάση Μπελιγράτη και κάποια από τα στελέχη της αντίπαλης παράταξης:

«Τον κ. Μπελιγράτη τον τιμώ και τον τίμησα όλα τα χρόνια. Η προσωπική σχέση μας δεν έχει αλλάξει. Μετά τις εκλογές το 2008, ο ίδιος είχε κάνει δήλωση αποχώρησης από τα κοινά του βόλεϊ. Το σέβομαι και επ’ αυτού δεν μπορώ να πω τίποτα. Από εκεί και πέρα, κριτήριο για τα υπόλοιπα στελέχη δεν είναι σε ποια παράταξη ανήκει ο καθένας, αλλά με ποιους μπορείς να υλοποιήσεις το πρόγραμμά σου. A priori δεν αποκλείεται κανένας».

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο