Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Χειροπέδες στον αρχηγό της Ντρανγκέτα σε σαρωτική επιχείρηση κατά της μαφίας

Χειροπέδες στον αρχηγό της Ντρανγκέτα σε σαρωτική επιχείρηση κατά της μαφίας

Το μεγάλο αφεντικό της Ντρανγκέτα φέρεται να έπεσε στα δίχτυα της ιταλικής αστυνομίας, στο πλαίσιο μίας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχουν διεξαχθεί στα χρονικά κατά της ισχυρής μαφίας της Καλαβρίας. Τρεις χιλιάδες αστυνομικοί «σάρωσαν» την Ιταλία, συλλαμβάνοντας συνολικά 300 άτομα και κατάσχοντας περιουσιακά στοιχεία εκατομμυρίων ευρώ.

Το μεγάλο αφεντικό της Ντρανγκέτα φέρεται να έπεσε στα δίχτυα της
ιταλικής αστυνομίας, στο πλαίσιο μίας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις
που έχουν διεξαχθεί στα χρονικά κατά της ισχυρής μαφίας της Καλαβρίας.
Τρεις χιλιάδες αστυνομικοί «σάρωσαν» την Ιταλία, συλλαμβάνοντας
συνολικά 300 άτομα και κατάσχοντας περιουσιακά στοιχεία εκατομμυρίων
ευρώ.

Η αστυνομική επιχείρηση επικεντρώθηκε στη βόρεια Ιταλία, όπου έχει «εισβάλει» τα τελευταία χρόνια η εγκληματική οργάνωση του νότου ξεπερνώντας σε δύναμη την Κόζα Νόστρα της Σικελίας.

Η μεγαλύτερη επιχείρηση διεξήχθη στη Λομβαρδία, περιφέρεια του Μιλάνου, όπου κατά πληροφορίες συνελήφθησαν 160 άτομα, ανάμεσά τους επιχειρηματίες και ο διευθυντής των τοπικών υπηρεσιών υγείας στην Πάβια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις πέρασαν χειροπέδες σε 300 άτομα σε εφόδους που πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Τρίτης σε όλη τη χώρα. Στην επιχείρηση μετείχαν 3.000 άνδρες.

Στο Ροζάρνο, μία μικρή παραλιακή πόλη της Καλαβρίας, η αστυνομία συνέλαβε τον Ντομένικο Οπεντιζάνο, ο οποίος θεωρείται το μεγάλο αφεντικό της Ντρανγκέτα. Συνελήφθη επίσης ο επικεφαλής της δράσης της Ντρανγκέτα στο Μιλάνο.

Η τελευταία μεγάλη επιχείρηση κατά της Ντρανγκέτα χρονολογείται στη δεκαετία του ’90· έκτοτε η οργάνωση επέκτεινε τη δύναμή της όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι δήλωσε ότι η αστυνομία χτύπησε την «καρδιά» της Ντρανγκέτα. Εξαρθρώθηκαν ισχυρές οικογένειες της καλαβρέζικης μαφίας, κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία και ήλθαν στο φως στοιχεία για τη δομή και την ιεραρχία της οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για δολοφονίες, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκβιασμούς, εμπόριο όπλων και ναρκωτικών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο