Η Κίνα ανανεώνει την άδεια της Google μετά τη σύγκρουση για τη λογοκρισία
Οι κινεζικές αρχές ανανέωσαν τελικά την άδεια λειτουργίας της Google
στην εγχώρια αγορά, παρά την απειλή του αμερικανικού κολοσσού ότι θα
αποχωρούσε από τη χώρα λόγω της εκτεταμένης διαδικτυακής λογοκρισίας.
Οι κινεζικές αρχές ανανέωσαν τελικά την άδεια λειτουργίας της Google στην εγχώρια αγορά, παρά την απειλή του αμερικανικού κολοσσού ότι θα αποχωρούσε από τη χώρα λόγω της εκτεταμένης διαδικτυακής λογοκρισίας.
Παραμένει πάντως ασαφές αν η Google θα προσφέρει στους Κινέζους χρήστες την υπηρεσία της μηχανής αναζήτησης, ή αν θα περιοριστεί σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως το κατέβασμα μουσικής και η επικερδής διαδικτυακή διαφήμιση.
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που εξασφαλίσαμε την ετήσια ανανέωση της άδειας λειτουργίας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας στους χρήστες μας στην Κίνα» περιορίστηκε να δηλώσει ο Έρικ Σμιντ, διευθύνων σύμβουλος της Google.
H Google είχε προκαλέσει μεγάλη έκπληξη στις αγορές και στους καταναλωτές τον Ιανουάριο, όταν ανακοίνωσε ότι σκόπευσε να εγκαταλείψει την αγορά της Κίνας λόγω της λογοκρισίας αλλά και των αλλεπάλληλων κινεζικών κυβερνοεπιθέσεων κατά της ίδιας και άλλων αμερικανικών εταιρειών.
Από το Μάρτιο, η Google είχε αρχίσει να παραπέμπει τους Κινέζους χρήστες της μηχανής αναζήτησης στον δικτυακό τόπο της για την αγορά του Χονγκ Κονγκ, του οποίου τα αποτελέσματα δεν λογοκρίνονταν.
Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία διέκοψε αυτή την τακτική, κίνηση που σύμφωνα με αναλυτές δείχνει ότι η Google είναι πρόθυμη να συμβιβαστεί.
Στην κινεζική αγορά διαδικτυακής αναζήτησης, το μερίδιο Google περιορίζεται στο 30%, ενώ τη μερίδα του λέοντος, με ποσοστό 60%, έχει η κινεζική μηχανή Baidu.
Πάντως καμία εταιρεία του Διαδικτύου δεν θα είχε συμφέρον να αποχωρήσει από την Κίνα, η οποία φιλοξενεί το μεγαλύτερο διαδικτυακό πληθυσμό με σχεδόν 400 εκατομμύρια χρήστες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Κριτική σε Αταμάν: «Σε ομάδα με χαμηλότερο μπάτζετ δεν νομίζω ότι θα έκανε κάτι…»
- Βρετανία: Νέα αποστασία βουλευτή των συντηρητικών – Μεταπήδησε στο κόμμα του Φάρατζ
- Ρόκετς – Πέλικανς 119-110: Σπουδαία νίκη και ματς-ορόσημο για τον Ντουράντ (vids)
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 11 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο – Πάνω από 60 αγνοούμενοι
- Ιράν: η Ισλαμική Δημοκρατία στο σταυροδρόμι
- Όταν τα ντοκιμαντέρ γίνονται screen therapy: Από το πολιτικό χάος στη μαγεία της σύνδεσης και το προσωπικό στοίχημα ενός διάσημου σεφ
- Σχεδόν μισός αιώνας – Οι πρωταγωνιστές της αρχικής σειράς «Δυναστεία» 45 χρόνια μετά την πρεμιέρα
- Κίνηση στους δρόμους: Κλειστές λωρίδες λόγω έργων σε Κηφισό, Αττική Οδό και Βουλιαγμένης – Πού υπάρχουν προβλήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)







































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442