Πτώση 7,7% στις τιμές των διαμερισμάτων το α’ τετράμηνο του 2010
Κατά 7,7% μειώθηκαν οι τιμές των διαμερισμάτων στο πρώτο τετράμηνο του 2010, ενώ δεν αποκλείεται η πτώση στο τέλος του έτους να διαμορφωθεί σε διψήφιο ποσοστό. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία Propindex (των τραπεζών Εθνική, Εμπορική, Αlpha και Eurobank) σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ.
Κατά 7,7% μειώθηκαν οι τιμές των διαμερισμάτων στο πρώτο τετράμηνο του
2010, ενώ δεν αποκλείεται η πτώση στο τέλος του έτους να διαμορφωθεί σε
διψήφιο ποσοστό. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε η
εταιρεία Propindex (των τραπεζών Εθνική, Εμπορική, Αlpha και Eurobank)
σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ.
Η πτώση των τιμών είναι 5,4% στην Αττική, 9,8% στη Θεσσαλονίκη, 14,1% στη Λάρισα, 8,8% στα Ιωάννινα, 6,3% στην Πάτρα και 1,3% στο Ηράκλειο.
Για το Λεκανοπέδιο η μεγαλύτερη υποχώρηση (πάντα στο πρώτο τετράμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο) καταγράφεται στην ανατολική Αττική (12,7%), στα δυτικά προάστια (11,6%) ενώ στο κέντρο οι τιμές υποχώρησαν κατά 7,8%, στα νότια προάστια 5,6% και στα βόρεια 2,6%.
Συνολικά 13 από τις 34 ομάδες περιοχών ανά την Ελλάδα, εμφανίζουν πτώση τιμών πάνω από 10%.
Από τα στοιχεία της Propindex προκύπτει στροφή των αγοραστών σε παλαιότερα ακίνητα καθώς το ποσοστό εκείνων που αγοράζουν νεόδμητα ή ηλικίας έως 5 ετών μειώθηκε σε 26,3% από 30,2% πέρυσι.
Σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει και ο δείκτης των κενών εμπορικών καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας.
Τα διαθέσιμα καταστήματα στο πρώτο εξάμηνο του έτους έφθασαν στο 17,7% του συνόλου, από 16,7% πέρυσι ενώ στο ιστορικό εμπορικό τρίγωνο το ποσοστό ανέβηκε στο 18,7%, από 17% πέρυσι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί το Netflix στρέφει το streaming προς την παραδοσιακή TV
- Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Κατέκτησε το 29ο πρωτάθλημα στην ιστορία της η «Μπάρτσα»!
- Γιορτή σήμερα 11 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]
- Μίλαν-Αταλάντα 2-3: «Κραχ» των γηπεδούχων και κίνδυνος να χάσει το Champions League
- Σεισμός τώρα στην Κω
- 6G: Μάχη για δύο στην κούρσα – Οι δύο υπερδυνάμεις που ανταγωνίζονται
- Όλα τα γκολ της αγωνιστικής σε πλέι οφ και πλέι άουτ της Super League (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442