MotoGP Ολλανδίας 2010, ΕΔ1: Ξανά ταχύτερος ο J. Lorenzo
Μετά το Silverstone, ο Ισπανός της Yamaha συνεχίζει την κυριαρχία του και στο Ασεν – όμως αυτή τη φορά ο Casey Stoner (Ducati) τον πλησίασε στα 11 χιλιοστά του δευτερολέπτου.
To MotoGP Ολλανδίας παραδοσιακά διεξάγεται Σάββατο κι έτσι σήμερα (Πέμπτη 24/6) ξεκίνησαν οι ελεύθερες δοκιμές του 6ου αγώνα της φετινής χρονιάς, με τον Jorge Lorenzo της Yamaha να σημειώνει τον ταχύτερο γύρο της ημέρας στην πίστα του Ασεν.
Αυτή τη φορά, όμως, το νικητή του προηγούμενου αγώνα στο Silverstone και πρωτοπόρο της βαθμολογίας πλησίασε αρκετά ο Casey Stoner (Ducati), με χρόνο μόλις 11 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργό – ενώ ο ομόλογος του Αυστραλού, Nicky Hayden, ήταν πάνω από μισό δευτερόλεπτο μακριά, στην 3η θέση.
Οι δύο εργοστασιακές Honda ήταν περίπου επτά δέκατα του δευτερολέπτου μακριά, με τον Andrea Dovizioso στην 5η και τον Dani Pedrosa στην 6η θέση, καθώς και οι δύο βρέθηκαν πίσω από τη «δορυφορική» Yamaha του Colin Edwards.
Όσο απρόσμενο και αν φάνταζε στην αρχή της χρονιάς, οι αναβάτες της Ducati δεν έχουν ούτε ένα βάθρο φέτος. Αλλά ο Casey Stoner φιλοδοξεί να βάλει τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί, στο Ασεν: «Ελπίζω τουλάχιστον εδώ να προσπαθήσουμε να ανέβουμε στο βάθρο – κι αυτό είναι κάτι που δεν περίμενα να πω στην αρχή της χρονιάς», είπε ο Αυστραλός.
«Δεν νομίζω ότι μπορούσε κανείς να αντιμετωπίσει τον Jorge το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Όμως μειώσαμε τη διαφορά, αναμφίβολα, με τη βελτίωση των ρυθμίσεων της μοτοσικλέτας μας. Αισθανόμαστε λίγο πιο άνετα. Έχω καλύτερη αίσθηση του μπροστινού μέρους», συμπλήρωσε.
Ο Jorge Lorenzo, έχοντας πλέον διαφορά 37 βαθμών από τον δεύτερο της βαθμολογίας Andrea Dovizioso, έχει την πολυτέλεια να μην ρισκάρει για να κερδίσει με κάθε τρόπο. «Φτάνω εδώ έπειτα από μια σπουδαία νίκη, αλλά αυτή δεν θα αλλάξει την προσέγγισή μου», τόνισε ο Ισπανός.
«Έχω κερδίσει τρεις φορές εδώ στο παρελθόν – μία στα 125 και δύο στα 250 κ.εκ., συνεπώς μπορώ να πω ότι αυτή είναι μια από τις πίστες στις οποίες είμαι ισχυρότερος», κατέληξε.
MOTOGP ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ 2010
ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 1
1. Lorenzo (Yamaha) 1:35.169
2. Stoner (Ducati) +0.011
3. Hayden (Ducati) +0.517
4. Edwards (Tech3 Yamaha) +0.530
5. Dovizioso (Honda) +0.699
6. Pedrosa (Honda) +0.753
7. Espargaro (Pramac Ducati) +0.758
8. Spies (Tech3 Yamaha) +0.773
9. Simoncelli (Gresini Honda) +0.833
10. Melandri (Gresini Honda) +1.100
11. De Puniet (LCR Honda) +1.125
12. Barbera (Aspar Ducati) +1.566
13. Capirossi (Suzuki) +1.617
14. Kallio (Pramac Ducati) +2.092
15. Bautista (Suzuki) +2.215
16. Akiyoshi (Interwetten Honda) +6.163
auto.in.gr
- Κρήτη: Έσπασε ρεκόρ στο αλκοτέστ – Ήταν «τύφλα» στο μεθύσι και έπεσε πάνω σε περιπολικό
- Κριτική σε Αταμάν: «Σε ομάδα με χαμηλότερο μπάτζετ δεν νομίζω ότι θα έκανε κάτι…»
- Βρετανία: Νέα αποστασία βουλευτή των συντηρητικών – Μεταπήδησε στο κόμμα του Φάρατζ
- Ρόκετς – Πέλικανς 119-110: Σπουδαία νίκη και ματς-ορόσημο για τον Ντουράντ (vids)
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 11 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο – Πάνω από 60 αγνοούμενοι
- Ιράν: η Ισλαμική Δημοκρατία στο σταυροδρόμι
- Όταν τα ντοκιμαντέρ γίνονται screen therapy: Από το πολιτικό χάος στη μαγεία της σύνδεσης και το προσωπικό στοίχημα ενός διάσημου σεφ
- Σχεδόν μισός αιώνας – Οι πρωταγωνιστές της αρχικής σειράς «Δυναστεία» 45 χρόνια μετά την πρεμιέρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442