Δεν θα υπαρξει πρόβλημα στην εκταμίευση της β’ δόσης του δανείου, εκτιμά το ΔΝΤ
Η κυβέρνηση δεν θα έχει πρόβλημα να λάβει την δεύτερη δόση της βοήθειας από το ΔΝΤ και την ΕΕ, είπε την Τετάρτη ο αντιπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί δύο θετικές αξιολογήσεις, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών. «Θα πάρει κάποιους μήνες για να αποδειχθεί από τους διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ) ότι το πρόγραμμα υλοποιείται ικανοποιητικά και ότι θα συνεχιστούν απρόσκοπτα οι δόσεις του δανείου που υπολείπονται», εξήγησε.
Η κυβέρνηση δεν θα έχει πρόβλημα να λάβει την δεύτερη δόση της βοήθειας από το ΔΝΤ και την ΕΕ, είπε την Τετάρτη ο αντιπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί δύο θετικές αξιολογήσεις, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη έναντι των επενδυτών.
«Για την επίτευξη των στόχων φαίνεται ότι τα πράγματα μέχρι στιγμής πάνε καλά. Οι στόχοι έχουν επιτευχθεί τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο», είπε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όπως αναφέρει το Reuters.
«Οι διαπιστώσεις του Ταμείου είναι θετικές και μετά την επιστροφή της αποστολής στην Ουάσιγκτον, που είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί τους, φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης», πρόσθεσε.
Ο κ. Ρουμελιώτης είπε ότι το θέμα της δόσης θα συζητηθεί στο Ταμείο στις 10 Σεπτεμβρίου και ότι θα χρειαστούν δύο θετικές εκθέσεις από την ΕΕ και το ΔΝΤ για να ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη έναντι των επενδυτών.
«Θα πάρει κάποιους μήνες για να αποδειχθεί από τους διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ) ότι το πρόγραμμα υλοποιείται ικανοποιητικά και ότι θα συνεχιστούν απρόσκοπτα οι δόσεις του δανείου που υπολείπονται», εξήγησε ο κ. Ρουμελιώτης.
«Όταν έχουμε τουλάχιστον 2 θετικά reviews τότε πιστεύω ότι θα ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη και θα αρχίσουν σταδιακά να ενεργοποιούνται οι επενδυτές» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπριζίτ Μπαρντό: Οι 48 ταινίες, η απομάκρυνση από τις τέχνες και η αφοσίωση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων
- Παναθηναϊκός: Παίρνει τον Κοντούρη του Παναιτωλικού
- Ελληνικός τουρισμός: Σε τροχιά αλλεπάλληλων ρεκόρ – Πάνω από 37 εκατομμύρια οι αφίξεις το 2025
- Νέος τραυματισμός για τον Ίσκο, χάνει το ματς με τον ΠΑΟΚ
- Νέα Υόρκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της χιονοθύελλας – Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί
- Πώς ο χιονάνθρωπος έγινε είδος υπο εξαφάνιση
- Πρωτοχρονιά: Ευφάνταστα, παράξενα, αστεία – Τα πιο ξεχωριστά έθιμα ανά τον κόσμο
- Ο Ταϊρίκ Τζόουνς αρέσει στον Ολυμπιακό – Παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Παρτιζάν οι «ερυθρόλευκοι» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442