Από τις 16 Ιουνίου έως και τις 16 Ιουλίου… εμείς παίζουμε! Εσείς; Καλοκαιρινά Εκπαιδευτικά Πρωινά Προγράμματα στον Παραμυθοπλάστη. Η θεματική ενότητα πραγματεύεται το ταξίδι του «παιχνιδιού» από την αρχαιότητα έως σήμερα, ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, παιχνίδια από τον κόσμο των επιστημών, με τα στοιχεία της φύσης, τα παραδοσιακά και σύγχρονα παιχνίδια, από την Ελλάδα και […]
Από τις 16 Ιουνίου έως και τις 16 Ιουλίου… εμείς παίζουμε! Εσείς; Καλοκαιρινά Εκπαιδευτικά Πρωινά Προγράμματα στον Παραμυθοπλάστη.
Η θεματική ενότητα πραγματεύεται το ταξίδι του «παιχνιδιού» από την αρχαιότητα έως σήμερα, ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, παιχνίδια από τον κόσμο των επιστημών, με τα στοιχεία της φύσης, τα παραδοσιακά και σύγχρονα παιχνίδια, από την Ελλάδα και τον κόσμο, παιχνίδια με τα συναισθήματά μας και …ό,τι βάζει ο νους σας!
Σαν εργαλεία θα χρησιμοποιήσουμε φυσικά ένα σωρό παιχνίδια, παραμύθια, έργα τέχνης, θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, μουσική και χορό, κατασκευές, πηλό και άλλα είδη εύπλαστου υλικού, φωτογραφία και οπτικοακουστικό υλικό από συνεργάτες εξειδικευμένους στα συγκεκριμένα αντικείμενα.
Το κυρίως πρόγραμμα διαρκεί από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ., ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για επέκταση του ωραρίου από τις 08:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.
Ο Παραμυθοπλάστης παρέχει κατά τη διάρκεια του προγράμματος καθημερινά: δεκατιανό και κολατσιό στα παιδιά.
Αναλυτικά το θέμα της κάθε εβδομάδας: 21-25/06: «Ο Αριστοφάνης παίζει …τρίλιζα!» Παιχνίδια που ταξιδεύουν από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας! 28/06-2/07: «Ο γύρος του κόσμου σε 80 … παιχνίδια!» Παιχνίδια από όλο τον κόσμο! 5-9/07: «Πειράματα και …θάματα!» Παιχνίδια με το νερό, το χώμα, τον αέρα, το φως και το σκοτάδι, τη θερμοκρασία και τον ηλεκτρισμό και… 12-16/07: «Τι γυρεύω; Μα …γειρεύω!» Παιχνίδια στην κουζίνα με φρούτα και λαχανικά και κάθε είδους μα…γειρέματα!
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Παραμυθοπλάστη: Παναγή Τσαλδάρη 17, Περιστέρι (κοντά στο μετρό του Αγ. Αντωνίου) Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 57 74 599 και 6973 31 99 71 Site: www.paramythoplastis.gr
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας