Εισήγηση να καταλογιστούν 440.000 μάρκα σε βάρος του Τάσου Μαντέλη
Ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ.Σχοινιωτάκης ζητάει να καταλογιστεί σε βάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη και υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου το ποσό των 440.000 μάρκων που ομολόγησε ενώπιον της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ότι έλαβε σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία από την Siemens. Το ποσό αυτό ο κ. Μαντέλης το έχει χαρακτηρίσει προεκλογική χορηγία.
Ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ.Σχοινιωτάκης ζητάει να καταλογιστεί σε βάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη και υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου το ποσό των 440.000 μάρκων που ομολόγησε ενώπιον της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ότι έλαβε σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία από την Siemens. Το ποσό αυτό ο κ. Μαντέλης το έχει χαρακτηρίσει προεκλογική χορηγία.
Σύμφωνα με τον κ. Σχοινιωτάκη, το ποσό των 440.000 μάρκων, ο πρώην υπουργός Μεταφορών το έλαβε παράνομα, αδικαιολόγητα και χωρίς νόμιμο λόγο, κάτι που απαγορεύεται από την νομοθεσία για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων. Παρόμοιες χορηγίες τέτοιου ύψους απαγορεύονται και μάλιστα τιμωρείται ο χορηγός, αναφέρει ο κ. Σχοινιωτάκης και προσθέτει ότι ο Τ. Μαντέλης πλούτισε κατά 440.000 μάρκα, αδικαιολόγητα κατά κατάχρηση και παράνομη εκμετάλλευση της υπουργικής του ιδιότητας, που κατείχε κατά τα έτη 1998-1999.
Επίσης, ο γενικός επίτροπος αναφέρει ότι δεοντολογικά για έναν υπουργό δεν είναι αποδεκτό και ευπρεπές να επιχειρεί να πείσει τους πολίτες ότι ένα τέτοιο ποσό «λαδώματος» μπορεί να γίνει αποδεκτό από τον Έλληνα φορολογούμενο και ψηφοφόρο, βαπτιζόμενο ως νόμιμη χορηγία.
Ακόμη, ο γενικός επίτροπός χαρακτηρίζει «λάδωμα» το επίμαχο ποσό και όχι προεκλογική χορηγία όπως το χαρακτηρίζει ο κ. Μαντέλης και αναφέρει ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών πήγε στην Βουλή για να κοροϊδέψει και όχι για να ανακαλύψει την αλήθεια ως όφειλε.
Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Εφετών προκειμένου να αποφανθεί για την επικύρωση ή μη της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα που επιβλήθηκε, με εισαγγελική διάταξη, στον επιχειρηματία και κουμπάρο του Τάσου Μαντέλη, Γιώργο Τσουγκράνη, κατηγορούμενο πλέον στην υπόθεση της Siemens, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442