Σκάφος διαστημικών μεταφορών δοκίμασε ο ιδρυτής της PayPal
Ο πύραυλος Falcon 9 που ανέπτυξε η εταιρεία του Αμερικανού εκατομμυριούχου Έλον Μασκ πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη μη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση, με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί σε εμπορικές αποστολές προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Ο πύραυλος Falcon 9 που ανέπτυξε η εταιρεία του Αμερικανού
εκατομμυριούχου
Έλον Μασκ πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη μη επανδρωμένη
δοκιμαστική πτήση, με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί σε εμπορικές
αποστολές προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
«Αυτή είναι το ξεκίνημα μιας νέας εποχής στη διαστημική εξερεύνηση, μια συναρπαστική εποχή που πιστεύω ότι θα οδηγήσει στον εκδημοκρατισμό του διαστήματος, καθιστώντας το προσβάσιμο σε όλους» δήλωσε ο Μασκ, ιδρυτής της εταιρείας διαδικτυακών πληρωμών PayPal και πρόεδρος της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Motors.
Η εταιρεία SpaceX του Μασκ είναι μία από τις αμερικανικές εταιρείες που έχουν συνάψει συμβόλαια με τη NASA για εκτοξεύσεις φορτίων σε τροχιά. Η ιδιωτική πρωτοβουλία στο Διάστημα είναι βασικός άξονας της διαστημικής στρατηγικής που παρουσίασε πρόσφατα η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.
Ο πυραυλοφορέας Falcon 9 πυροδοτήθηκε στις 21.45 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή σε μια ανακαινισμένη εξέδρα του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι. Στην κορυφή του πυραύλου βρισκόταν ένα ομοίωμα της κάψουλας Dragon, η οποία στο μέλλον θα μπορεί να μεταφέρει όχι μόνο φορτία αλλά και αστροναύτες.
Ο πύραυλος οξυγόνου-κηροζίνης έφτασε με επιτυχία σε τροχιά και η δοκιμαστική πτήση τερματίστηκε έπειτα από 9 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα.
Η SpaceX προγραμματίζει μία ακόμα δοκιμή του πυραύλου Falcon και της κάψουλας Dragon με την προοπτική να πραγματοποιήσει την πρώτη εμπορική αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Αγρότες: Οι αποφάσεις κλιμάκωσης του μπλόκου της Νίκαιας – Συνεχίζει την προσπάθεια διάσπασης το Μαξίμου
- LIVE: Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Σίτι
- Μιχάλης Λεβεντογιάννης: «Θαυμάστρια μου έστειλε γλάστρα που μέσα είχε κοριό»
- Βαρδούσια: Σε εξέλιξη η ανάσυρση των ορειβατών από τα 2.000 μέτρα – Στο νοσοκομείο Ιτέας η πρώτη σορός
- Γιατί δεν έχει νόημα να φωνάζουμε στον σκύλο – Οι αρνητικές επιπτώσεις στον χαρακτήρα του
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη στη Μπολόνια (vid)
- ΑΙ: Πώς άλλαξε καθοριστικά την υγεία το 2025 – Ο αντίλογος για τα κενά ασφαλείας και τα ηθικά διλήμματα
- Ειρήνη για τα Χριστούγεννα: Υπάρχει η διπλωματία των γιορτών ή είναι απλά θέατρο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 27.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/patrick-schneider-mdtYgoLsfNk-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442