Υπομονή και σκληρή δουλειά για αποτελέσματα ζήτησαν Μέιφορθ και Καπράρα
Η Ομοσπονδία βόλεϊ παρουσίασε την Τρίτη τις Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών, οι οποίες σε λίγες ημέρες θα ριχτούν στη μάχη των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Αμερικανός Ομοσπονδιακός τεχνικός των ανδρών, Γκόρντον Μέιφορθ, στάθηκε στην καθυστέρηση της συγκέντρωσης της ομάδας, ενώ από την πλευρά του, ο Ιταλός, Τζιοβάνι Καπράρα είπε για την Εθνική γυναικών: «Έχουμε σημαντικά τεχνικά προβλήματα, που μπορούν να λυθούν μόνο με προπόνηση».
Η Ομοσπονδία βόλεϊ παρουσίασε την Τρίτη τις Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών, οι οποίες σε λίγες ημέρες θα ριχτούν στη μάχη των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Ο Αμερικανός Ομοσπονδιακός τεχνικός των ανδρών, Γκόρντον Μέιφορθ, στάθηκε στην καθυστέρηση της συγκέντρωσης της ομάδας, ενώ από την πλευρά του, ο Ιταλός, Τζιοβάνι Καπράρα είπε για την Εθνική γυναικών: «Έχουμε σημαντικά τεχνικά προβλήματα, που μπορούν να λυθούν μόνο με πολύ χρόνο προπόνησης».
Αναλυτικά οι δηλώσεις τους…
Γκόρντον Μέιφορθ (τεχνικός Εθνικής ανδρών): «Μακάρι να είχα την ομάδα μαζί για ένα μήνα, γιατί πραγματικά κατά διαστήματα είδα πολύ καλό βόλεϊ. Αν ήμασταν μαζί περισσότερο, θα ήμασταν τώρα μια πολύ καλύτερη ομάδα. Διαπίστωσα σημάδια βελτίωσης στο δεύτερο φιλικό με το Μαυροβούνιο. Οι αντίπαλοί μας είναι πολύ πιο έτοιμοι… Είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν αθλητή σαν τον Τζούριτς. Είναι ταλαντούχος και μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Θα παίξει εκεί που η ομάδα τον χρειάζεται.
»Έχουμε διάφορα σχήματα και σίγουρα οι άλλοι προπονητές θα ψάχνονται για τους μπλοκέρ που έχουμε. Σίγουρα μπορεί να παίξει στο κέντρο και να είναι ο Νίκος (σ.σ. Ρουμελιώτης) διαγώνιος, αν θέλουμε να είμαστε πιο γρήγοροι. Μπορεί να παίξει και διαγώνιος. Θα είμαστε πιο αργοί, αλλά καλύτεροι στο μπλοκ».
Τζιοβάνι Καπράρα (τεχνικός Εθνικής γυναικών): «Η ομάδα ήταν ακριβώς όπως την περίμενα. Έχουμε σημαντικά τεχνικά προβλήματα, που μπορούν να λυθούν μόνο με πολύ χρόνο προπόνησης, και, για να έχουμε πολλή προπόνηση, χρειάζεται να βελτιώσουμε τη φυσική κατάσταση των αθλητριών. Είναι λογικό πως δεν μπορούμε να πιάσουμε άμεσα τα αποτελέσματα, αλλά είμαι σίγουρος πως με τον χρόνο θα τα καταφέρουμε. Δεν τις ξέρω τέλεια τις αντίπαλες ομάδες, πρέπει να τις κοιτάξουμε με προσοχή. Η Βουλγαρία είναι πολύ δυνατή ομάδα, με μεγάλες δυνατότητες στην επίθεση και το μπλοκ. Όμως, σίγουρα δεν είναι ομάδα πρώτου επιπέδου σε υποδοχή και άμυνα. Οπότε, αν εμείς έχουμε καλύτερα σερβίς από εκείνους ή καλύτερη υποδοχή, κάποια ελπίδα την έχουμε. Για την Φινλανδία θα μετρήσει αν είναι η Λετόνεν στο γήπεδο, την Πορτογαλία δεν την ξέρω.
»Η κατάσταση της ομάδας μας είναι σε τέτοια φάση, που πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα και όχι τον αντίπαλο. Στην τακτική θα κάνουμε απλά πράγματα, όχι πολύπλοκα. Αυτά τα παιχνίδια θα εξαρτηθούν από την τεχνική και τη θέληση των κοριτσιών να παίξουν σε δύσκολες στιγμές. Το πιο σημαντικό είναι πως έχουμε παίκτριες 30 ετών, που έχουν όρεξη να αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού τους. Χρειάζονται τα άτομα να είναι διαθέσιμα να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης και δουλειάς τους, γιατί είναι φανερό ότι ο προηγούμενος τρόπος δεν έχει δώσει μεγάλα αποτελέσματα».
Νίκος Ρουμελιώτης (αρχηγός Εθνικής ανδρών): «Ήθελα να πιστεύω πως μετά το Ευρωπαϊκό, το 2009, θα είναι καλύτερα τα πράγματα, αλλά φτάσαμε σε μία κατάσταση να έχουμε έναν εκπληκτικό προπονητή, που προσπαθεί να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή. Υπήρχαν πολλά προβλήματα στο πρωτάθλημα και τώρα είναι δύσκολα τα πράγματα για εμάς. Οι αντίπαλοί μας είναι πολύ πιο έτοιμοι από εμάς, αφού Φινλανδοί και Λετονοί προετοιμάζονται ήδη από καιρό. Δυσκολεύομαι να πω πως βρισκόμαστε στο καλύτερο επίπεδο και πως θα πάρουμε πρόκριση».
Νικολέτα Κουτουξίδου (αρχηγός εθνικής γυναικών): «Είναι μεγάλη ευκαιρία για όλες τις κοπέλες να δουλέψουμε σε ένα διαφορετικό επίπεδο και να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας σε άλλα πράγματα. Είναι σπουδαίο ένας τόσο καταξιωμένος προπονητής να πιστεύει σε εμάς, να έχει όρεξη, υπομονή και πολύ μεγάλη διάθεση να μας μάθει. Είμαι πολύ αισιόδοξη. Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για να βγουν αποτελέσματα, αλλά μελλοντικά θα φέρουμε πολύ καλά αποτελέσματα.
»Φεύγουμε αύριο για την πρόκριση και πιστεύουμε πως μπορούμε να πάρουμε τουλάχιστον τη δεύτερη θέση για να έχουμε άλλη μία ευκαιρία τον Σεπτέμβριο, να δουλέψουμε περισσότερο, να μάθουμε, να δέσουμε και να πάμε μετά από καιρό στα τελικά του Ευρωπαϊκού.
»Με κάθε προπονητή είναι ξεχωριστή εμπειρία, αλλά ιδιαίτερα με τον Καπράρα μού έχει κάνει εντύπωση η επιμονή στη λεπτομέρεια, η διάθεσή του και ίσως η τελειομανία σε τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε αθλήτριας και κυρίως η υπομονή που δείχνει. Έχει μάθει σε υψηλότερο επίπεδο, εδώ είμαστε αρκετά πιο κάτω και μου κάνει εντύπωση η υπομονή και η διάθεση».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.