Είκοσι ένα άτομα ελέγχονται για την υπόθεση αγοράς θεμάτων του Baccalaureate
«Η Εισαγγελία Αθηνών παραπέμπει για απόδοση ποινικών ευθυνών 21 εμπλεκόμενους σε περιπτώσεις διαρροής θεμάτων εξετάσεων του Διεθνούς Απολυτηρίου για τα έτη 2007-2008 και 2008-2009» αναφέρει το υπόμνημα που κατέθεσε στο υπουργείο Παιδείας ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ εκ μέρους της Ομοσπονδίας.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) Μιχάλης Κουρουτός δήλωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, από την προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα που έχει γίνει για τα προβλήματα του Διεθνούς Απολυτηρίου που παρουσιάστηκαν σε ορισμένα σχολεία πέρυσι, θα διωχθούν 21 άτομα.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κουρουτό, τρεις εκπαιδευτικοί κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία ύψους περίπου 1.500.000 ευρώ ο καθένας από τους γονείς 18 μαθητών.
Σύμφωνα με σχετικό υπόμνημα που κατέθεσε στο υπουργείο Παιδείας ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ εκ μέρους της Ομοσπονδίας, αναφέρεται ότι:
«Η Εισαγγελία Αθηνών, παραπέμπει για απόδοση ποινικών ευθυνών 21 εμπλεκόμενους σε περιπτώσεις διαρροής θεμάτων εξετάσεων του Διεθνούς Απολυτηρίου για τα έτη 2007-2008 και 2008-2009 από τρία ιδιωτικά λύκεια της Αθήνας. Από τους κατηγορούμενους τρεις παραπέμπονται για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος και 18 μαθητές μαζί με τους γονείς τους για ενεργητική δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα κατ΄εξακολούθηση. Η δίκη τους προσδιορίσθηκε τον Ιανουάριο 2011».