Καταρχήν «ναι» του Ευρωκοινοβουλίου στους 25 από τους 26 υποψήφιους Επίτροπους
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε επί της αρχής τους 25 από τους 26 υποψήφιους Επιτρόπους της μελλοντικής ομάδας του προέδρου Μπαρόζο, ανοίγοντας τον δρόμο για τη συγκρότηση της επόμενης Κομισιόν. Εξακολουθεί να εκκρεμεί το θέμα της Επιτρόπου της Βουλγαρίας, η οποία θα περάσει από ακρόαση στις 3 Φεβρουαρίου.
2
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε επί της αρχής τους 25 από τους 26 υποψήφιους Επιτρόπους της μελλοντικής ομάδας του προέδρου Μπαρόζο, ανοίγοντας τον δρόμο για τη συγκρότηση της επόμενης Κομισιόν.
Η επίσημη ψηφοφορία για την έγκριση είναι προγραμματισμένη για τις 9 Φεβρουαρίου. Το Ευρωκοινοβούλιο θα πρέπει τότε να εγκρίνει ή να απορρίψει τους Επιτρόπους στο σύνολό τους και όχι κατά περίπτωση.
Εξακολουθεί να εκκρεμεί το θέμα της Επιτρόπου της Βουλγαρίας, αφού η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα (αντικαθιστά την προηγούμενη υποψήφια, την Ρουμιάνα Ζέλεβα) θα περάσει από ακρόαση στις3 Φεβρουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι ηΖέλεβαδέχθηκε έντονες επικρίσεις από πολλούς ευρωβουλευτές και τελικά δεν πέρασε τις «εξετάσεις».
Το Κοινοβούλιο δεν πείστηκε ότιέκοψε τους δεσμούς της με εταιρεία παροχής συμβουλών -και ότι απέφυγε να ενημερώσει τα θεσμικά όργανα, όπως υποχρεούται- ενώ ο σύζυγός της, σύμφωνα με φήμες, έχει σχέσεις με τη μαφία.
Πάντως, οι ακροάσεις έδωσαν την αφορμή να εκδηλωθούν πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ αρκετοί υποψήφιοι φάνηκαν να έχουν αδυναμίες, όπως ο Φινλανδός Όλι Ρεν (οικονομία και χρηματοπιστωτικές υποθέσεις), που επικρίθηκε για την έλλειψη οράματος και η Ολλανδή Νέλι Κρους.
Όσο για την Κάθριν Αστον, επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, δεν έλαβε παρά τη χλιαρή υποστήριξη των ευρωβουλευτών, αφού έδωσε αόριστες απαντήσεις για τα διεθνή ζητήματα της επικαιρότητας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο Αίγιο – Επιχειρεί μεγάλη δύναμη
- Ο θολός Απρίλιος, η «καλή» και η «κακή» αφρικανική σκόνη και τα επεισόδια που αυξάνονται
- Allbirds: Γνωστή εταιρεία υπόδησης αφήνει τα παπούτσια για την τεχνητή νοημοσύνη και… εκτινάχθηκε η μετοχή της
- Κρήτη: Χειμερινός κολυμβητής εντοπίστηκε νεκρός σε σπηλιά
- Αλλαγή σκηνικού με τους ξένους διαιτητές της Super League λόγω Ισπανών και Ιταλών
- Πικέρμι: Μετωπική σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο – Νεκρός ο οδηγός μηχανής
- Βουλή: Το βαρύ κλίμα στη ΚΟ της ΝΔ, η αβεβαιότητα και οι αντιπαραθέσεις για τις άρσεις ασυλίας των «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Μαΐου κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442