Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Μπόνους «χρυσάφι» από τη FIFA στις ομάδες του Μουντιάλ και τους συλλόγους

Μπόνους «χρυσάφι» από τη FIFA στις ομάδες του Μουντιάλ και τους συλλόγους

Από ένα εκατομμύριο δολάρια θα εισπράξουν όλες οι ομάδες του Μουντιάλ 2010, μαζί και η ελληνική από τη FIFA, για τη συμμετοχή τους και μόνο στην τελική φάση της διοργάνωσης στη Ν. Αφρική, αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της διεθνούς ομοσπονδίας σε σύσκεψη στο Ρόμπεν Αϊλαντ. Αυξημένο κατά 61% τα πριμ σε σχέση με το 2006. Μπόνους και στους συλλόγους με 1.600 δολάρια ημερησίως για κάθε παίκτη τους. Τριάντα εκ. δολάρια θα πάρει η νικήτρια του Μουντιάλ.

102

Από ένα εκατομμύριο δολάρια θα εισπράξουν όλες οι συμμετέχουσες ομάδες, μαζί και η ελληνική από τη FIFA, για τη συμμετοχή τους και μόνο στην τελική φάση του Μουντιάλ 2010, αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της διεθνούς ομοσπονδίας σε σύσκεψη στο Ρόμπεν Αϊλαντ της Νότιας Αφρικής.

Μεγάλα όμως θα είναι τα οφέλη για τις ομάδες που θα «προχωρήσουν» στη διοργάνωση και κυρίως τη νικήτρια που θα λάβει ποσό 30 εκ. δολαρίων, ενώ η ηττημένη φιναλίστ θα πάρει 24 εκ. δολ. 

Ο γενικός γραμματέας της FIFA Τζερόμ Βάλτσκε είπε, ότι το συνολικό ποσό που θα δοθεί ως έπαθλα στις 32 ομάδες της διοργάνωσης θα ανέλθει στα 420 εκ. δολάρια, δηλαδή αυξημένο κατά 61% σε σχέση με τα χρήματα που δόθηκαν το 2006 στο Μουντιάλ της Γερμανίας.

Όμως καλά νέα είχε ο Βάλτσκε και για τους συλλόγους που θα διαθέσουν τους παίκτες τους στις εθνικές ομάδες για το Μουντιάλ, αφού θα λάβουν ως αποζημίωση 40 εκατομμύρια δολάρια.

«Κάθε σύλλογος που έχει παίκτη στο παγκόσμιο κύπελλο θα εισπράττει 1.600 δολάρια ημερησίως για κάθε έναν ξεχωριστά. Τα χρήματα θα δοθούν 15 ημέρες πριν από την έναρξη του τουρνουά και μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση συμμετοχής των παικτών σε αγώνες της διοργάνωσης», είπε ο γενικός γραμματέας της FIFA.

Τα χρήματα θα δοθούν στους συλλόγους μέσω των εθνικών ομοσπονδιών και ως αποτέλεσμα καταβολής αυτών των ποσών, οι ομάδες συμφώνησαν να μην ζητήσουν καμία άλλη αποζημίωση προσφεύγοντας σε πολιτικά δικαστήρια αλλά μόνο μέσω της FIFA ή του CAS (Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης).

Η FIFA αποφάσισε επίσης να διατηρήσει τον ισχύοντα κανονισμό για τις ηλικίες συμμετοχής των ποδοσφαιριστών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, που σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν παίκτες κάτω των 23 ετών καθώς και 3 μεγαλύτερης ηλικίας.

Το Ρόμπεν Αϊλαντ, που βρίσκεται στις ακτές του Κέιπ Τάουν, ήταν το μέρος που χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή του Νέλσον Μαντέλα και άλλων πολιτικών κρατουμένων την εποχή του Απαρτχάιντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
Cookies