Η ιστορία δύο γυναικών που ζουν αποκομμένες από τον έξω κόσμο (Αντιγόνη Βαλάκου, Αναστασία Πανταζοπούλου). Τα πράγματα κυλούν φαινομενικά ήσυχα μέχρι τις φορές που η μικρότερη και ευάλωτη αδελφή τυλίγεται από «τα σύννεφά της»… Στο Αγγέλων Βήμα από την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για την ιστορία δύο ώριμων γυναικών που είναι αδελφές, που ζουν χρόνια […]
Η ιστορία δύο γυναικών που ζουν αποκομμένες από τον έξω κόσμο (Αντιγόνη Βαλάκου, Αναστασία Πανταζοπούλου). Τα πράγματα κυλούν φαινομενικά ήσυχα μέχρι τις φορές που η μικρότερη και ευάλωτη αδελφή τυλίγεται από «τα σύννεφά της»… Στο Αγγέλων Βήμα από την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.
Πρόκειται για την ιστορία δύο ώριμων γυναικών που είναι αδελφές, που ζουν χρόνια μόνες στο σπίτι που τους άφησε ο πατέρας τους, ως «έγκλειστες».
Η μεγαλύτερη (Αναστασία Πανταζοπούλου), «μεγαλώνει» επί δεκαετίες τη μικρότερη και ψυχικά ευάλωτη αδελφή της (Αντιγόνη Βαλάκου) σ’ ένα σπίτι αποκομμένο, από το οποίο βγαίνει μόνο η ίδια για τα απολύτως απαραίτητα.
Η μικρότερη ζει πάντα στο σπίτι, «αυτή και τα σύννεφά της». Όλες της οι ανάγκες και όλα της τα καπρίτσια ικανοποιούνται από τη μεγαλύτερη αδελφή και από τον βοηθό (Δημήτρης Μπικηρόπουλος) του ζωολόγου πατέρα τους.
Τα πράγματα κυλούν φαινομενικά ήσυχα μέχρι τις φορές –και δεν είναι λίγες- που η μικρότερη και ευάλωτη αδελφή τυλίγεται από «τα σύννεφά της». Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, εισβάλλει στο σπίτι η βία, αλλά μία βία ιδιότυπη, σαν παιγνίδι ψυχών, σαν άσκηση πνευμάτων, σαν κυνηγητό σκιών. Ποιος είναι ο δυνατότερος και ποιος ο αδύναμος σ’ αυτή τη μάχη; Ποιος ο εξαρτώμενος και ποιος ο δυνάστης; Ο καταλύτης εδώ είναι ένας ανυποψίαστος εμπορικός αντιπρόσωπος, ένας περιοδεύων πλασιέ (Αντώνης Θεοδωρακόπουλος), που χτυπάει την πόρτα του αποκομμένου σπιτιού και το μόνο που πασχίζει είναι να πουλήσει τις βούρτσες του σε μια υποψήφια πελάτισσα που είναι ήδη χαμένη στα σύννεφά της.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας