Στην τρίτη θέση κατρακυλούν οι Εργατικοί της Βρετανίας μετά από 27 χρόνια
Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας κατρακυλά στην τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου, πίσω από τους Τόρις και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, για πρώτη φορά εδώ και 27 ολόκληρα χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται λίγο πριν από την κρίσιμη ομιλία Μπράουν στο συνέδριο του κόμματος.
51
Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας κατρακυλά στην τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου, πίσω από τους Τόρις και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, για πρώτη φορά εδώ και 27 ολόκληρα χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται λίγο πριν από την κρίσιμη ομιλία Μπράουν στο ετήσιο συνέδριο του κόμματος στο Μπράιτον.
Το 36% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι επιθυμούν το Συντηρητικό κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση της Βρετανίας,
Οι Εργατικοί, οι οποίοι βρίσκονται στην εξουσία από το 1997, βρίσκονται στην τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 24%, πίσω από τους Φιλελεύθερους Δημοκρατικούς που συγκεντρώνουν 25%.
Είναι η πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 1982 που το Εργατικό Κόμμα βρίσκεται στην τρίτη θέση.
Σε μια παρόμοια δημοσκόπηση που έγινε τον προηγούμενο μήνα τους Συντηρητικούς προτιμούσε το 43%, τους Εργατικούς το 26% και τους Φιλελεύθερους Δημοκρατικούς το 17% των ερωτηθέντων.
Το ποσοστό ικανοποίησης από την κυβέρνηση αυξήθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα, αλλά παραμένει αρνητικό: το 69% των ερωτηθέντων δεν είναι ευχαριστημένοι, ενώ το 26% είναι. Τον προηγούμενο μήνα τα ποσοστά ήταν 71% και 23% αντίστοιχα.
Τέσσερις στους δέκα Βρετανούς (41%) εκτιμούν ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον θα ήταν πιο ικανός στην θέση του πρωθυπουργού από τον Γκόρντον Μπράουν (24%) και τον Νικ Κλεγκ (16%), τον ηγέτη του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος.
Σε μια άλλη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του BBC2, περίπου τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η γνώμη τους για το Εργατικό Κόμμα χειροτέρεψε από την στιγμή που την προεδρία ανέλαβε ο Γκόρντον Μπράουν τον Ιούνιο του 2007 και το 7% ότι βελτιώθηκε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Σακελλαρίδης: Άμεση αποπομπή του προκλητικού και ψεύτη Λαζαρίδη από την κυβέρνηση
- «Ανεπίσημο χωρίς να είναι ατημέλητο» – Tο φανελένιο πουκάμισο κάνει την επανεμφάνισή του
- Δουδωνής για Λαζαρίδη: Αυτή η κυβέρνηση παρίστανε την κυβέρνηση των αρίστων αλλά είναι των αχρήστων
- Christina O: Πωλείται η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση – «Βουτιά» στην τιμή
- Αποθεώθηκε ξανά ο Μουζακίτης – Διάσημη ποδοσφαιρική πλατφόρμα… ανέλυσε το ταλέντο του
- Πάνω από 3 εκατ. Ευρώ για το Νοσοκομείο Ρόδου για υλικοτεχνική αναβάθμιση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ομολόγησε εκ νέου ότι δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις να προσληφθεί – Να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός
- Λαζαρίδης: Δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου αλλά… δεν χρειαζόταν – «Το Μαξίμου δεν μου ζήτησε εξηγήσεις»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442