Τα ντοκιμαντέρ περιέχουν σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό απ’ ευθείας από τα αρχεία της Κούβας, ανέκδοτες εικόνες και συνεντεύξεις με μέλη της οικογένειας Γκεβάρα, φίλους και συντρόφους, ενώ περιλαμβάνονται όλα τα στάδια της ζωής του θρυλικού επαναστάτη. Η New Star σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, διοργανώνει Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για τον Ernesto […]
Τα ντοκιμαντέρ περιέχουν σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό απ’ ευθείας από τα αρχεία της Κούβας, ανέκδοτες εικόνες και συνεντεύξεις με μέλη της οικογένειας Γκεβάρα, φίλους και συντρόφους, ενώ περιλαμβάνονται όλα τα στάδια της ζωής του θρυλικού επαναστάτη.
Η New Star σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, διοργανώνει Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για τον Ernesto Che Guevara απ’ όλο τον κόσμο, με αφορμή τη συμπλήρωση 42 χρόνων από τον θάνατό του. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 8-14 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο «ΑΑΒΟΡΑ», καθημερινά, από 18:30 έως 00:30, όπου θα προβάλλονται ντοκουμέντα της ζωής και της δράσης του, όπως απαθανατίζονται από καλλιτέχνες όλου του κόσμου (Κούβα, Χιλή, Βολιβία, Αργεντινή, Ιταλία, Γαλλία, Η.Π.Α, Καναδά αλλά και την Ελλάδα). Η πλειοψηφία αυτών των ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πρώτη φορά οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν συγκεντρωμένο τέτοιο όγκο ανεκτίμητου φιλμικού υλικού γύρω από το πρόσωπο του Τσε. Τα ντοκιμαντέρ περιέχουν σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό απ’ ευθείας από τα αρχεία της Κούβας, ανέκδοτες εικόνες και συνεντεύξεις με μέλη της οικογένειας Γκεβάρα, φίλους και συντρόφους, ενώ περιλαμβάνονται όλα τα στάδια της ζωής του θρυλικού επαναστάτη: από τη γέννηση και τα χρόνια της νιότης, την περιπλάνηση στη Λατινική Αμερική, τη συνάντηση με τον Φιδέλ Κάστρο, τα ταξίδια του ως υπουργός της επαναστατικής κυβέρνησης μέχρι τη δολοφονία του στα βουνά της Βολιβίας στην τελευταία προσπάθεια να διευρύνει τον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη. Θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να γίνουμε μάρτυρες άγνωστων πτυχών της ζωής του μεγάλου αγωνιστή μέσα από δυσεύρετες παραγωγές κινηματογράφου κι άλλες πολύτιμες μαρτυρίες που εμπλουτίζουν τις γνώσεις μας για τη ζωή και τη δράση του. Από την Ελλάδα θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ που έχουν κάνει για τον Che οι: Αυγερόπουλος Γιώργος, Διγενή Σεμίνα, Κούλογλου Στέλιος, Μπαξεβάνης Κώστας, Τσίμας Παύλος. Επίσης, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, καλλιτέχνες θα απαγγείλουν ποιήματα για τον Τσε και θα διαβάσουν κείμενα του ίδιου και σημαντικά γράμματά του όπως προς την οικογένειά του, τον Φιντέλ Κάστρο κ.α. Θα προβληθούν επίσης βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από live συναυλίες με τραγούδια για τον Τσε που τραγουδούν οι: Μάνος Λοΐζος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Βασίλης Λέκκας κ.α.
Info:. Κινηματογράφος «ΑΑΒΟΡΑ», Ιπποκράτους 180 (ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι), τηλ. 210 6462253, 210 6423271 Ημερήσιο εισιτήριο για όλες τις προβολές: € 8,00. Φοιτ.- παιδ. € 6,00.
Ενδεικτική λίστα προβαλλόμενων ντοκιμαντέρ
1 – ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ / «Una foto recorre el mundo» Σκηνοθεσία: Pedro Chaskel, Κούβα 1981 Διάρκεια: 12’:58”
2 – ΦΙΔΕΛ: OΤΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ TON ΤΣΕ / «Fidel racconta il ‘Che» Σκηνοθεσία: Gianni Mina, Ιταλία 1987 Διάρκεια: 57’:35”
3 – MI HIJO IL CHE Διάρκεια: 61’:00”
4 – Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ, Ο ΦΙΛΟΣ / «Homo, Compagno, Amico» Σκηνοθεσία: Luca Ianitti, 1994 Διάρκεια: Α- 65’:00” B- 45’:00”
5 – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ» ΤΟΥ ΒΑΛΤΕΡ ΣΑΛΕΣ Διάρκεια: 50’:02”
6 – Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΦΑΛΑΓΤΑΣ 4 / «Un relate sobre el jefe de la c.4» Σκηνοθεσία: Sergio Giral, Κούβα 1973 Διάρκεια: 37’:30”
9 – Ο ΕΡΩΤΑΣ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ / «El Amor, La Politica, La Rebeldia» Σκηνοθεσία: Teresita Gomez, Κούβα 1995 Διάρκεια: 45’:10”
10 – ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ME TON ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ / «Il Viaggio con il Che Guevara» (παρουσιάζονται σκηνές από την ταινία «Ταξίδι» του Φερνάντο Σολάνας), Σκηνοθεσία: Gianni Mina, Ιταλία 2003 Διάρκεια: 120’:03”
11 – ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ, ΠΑΝΤΑ / «Hasta la victoria siempre» Σκηνοθεσία:Santiago Alvarez, Κούβα 1967 Διάρκεια: 19’:30”
12 – ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ / «Constructor cada dia companero» Σκηνοθεσία: Pedro Chaskel, Κούβα 1982 Διάρκεια: 23’:24”
13 – ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ TON ΠΕΖΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ / «Cambiare la prosa del mondo» Σκηνοθεσία: Daniel Abbado, Leonardo Sangiorgi, Ιταλία Διάρκεια: 39’:41”
15 – Ο ΤΣΕ ΣΤΗ ΒΟΛΙΒΙΑ / «Entre Leyendas» Σκηνοθεσία: Rebeca Chavez, Κούβα 1988 Διάρκεια: 27’:53”
16 – Ο ΤΣΕ / «El Che» Σκηνοθεσία: Maurice Dugwson, Γαλλία 1997 Διάρκεια: 96’:03”
17 – ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΕ / «In Viaggio con il Che» (παρουσιάζονται σκηνές από την ταινία «Ημερολόγια μοτοσικλέτας» του Βάλτερ Σάλες), Σκηνοθεσία: Andrea Dorigo, Ιταλία Διάρκεια: 65’:22”
18 – ΕΠΙΚΟ ΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ / «Canto epico a la ternura» Σκηνοθεσία: Adolfo Marino, Κούβα 1995 Διάρκεια: 46’:58”
19 – ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ / «Donde nunca jamas se lo imaginan» Σκηνοθεσία: Manuel Perez, 2004 Διάρκεια: 54’:53”
20 – Ο ΘΑΝΑΤΟΣ TOY ΤΣΕ / «Octubre del 67» Σκηνοθεσία: Rebeca Chavez Διάρκεια: 32’:06”
21 – ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ TOY ΤΣΕ / «Tracing Che» Σκηνοθεσία: Lawrence Elman, Καναδάς 2002 Διάρκεια: 50’:41”
22- TO ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ / «Il Diario di Bolivia, Richard Dindo» Γαλλία -Ελβετία 1994 Διάρκεια: 91’:30”
23 – ΤΣΕ: Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ TOY / «Che: rise and fall (Che Guevara: The documentary)» Σκηνοθεσία: Eduardo Montes Bradley, Αργεντινή 2004 Διάρκεια: 52’:05”
24 – Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ / «El regreso» Σκηνοθεσία: Otto Miguel Guzman, Κούβα Διάρκεια: 30’:14”
25 – CHEVOLUTION Σκηνοθεσία: Luis Lopez, Trisha Ziff Διάρκεια: 86’:00”
26 – Η ΑΛΕΪΔΑ ΓΚΕΒΑΡΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ / «Aleida Guevara remembers her father» Σκηνοθεσία: Carlos Alberta Garcia Διάρκεια: 34’:14”
27 – ΣΤΟ «ΛΑ ΙΓΚΕΡΑ» ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΕΡΝΕΣΤΟ / «San Ernesto nace en La Higuera» Σκηνοθεσία: Isabel Santos, Κούβα-Βολιβία 2007 Διάρκεια: 44’:59”
28 – CHE GUEVARA Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ / «Hasta la victoria siempre» Ferruccio Valerio, Ιταλία 2004 Διάρκεια: 55’:38”
29 – PERSONAL CHE Σκηνοθεσία: Adriana Marino, Douglas Dvoite, Κολομβία 2007 Διάρκεια: 83’:23”
30 – ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ, Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ / «Bloody Che Contra» Σκηνοθεσία: Paolo Heusch Διάρκεια: 81’:34”
31 – H ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ TOY CHE Ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου, Α&Β ΜΕΡΟΣ Διάρκεια: Α- 56’:23” Β- 58’:23”
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας