Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Πράσινο φως από το Ισραήλ για νέες κατοικίες στους εβραϊκούς οικισμούς της Δ. Όχθης

Πράσινο φως από το Ισραήλ για νέες κατοικίες στους εβραϊκούς οικισμούς της Δ. Όχθης

Το «πράσινο φως» για την κατασκευή 455 νέων κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης έδωσε ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Εχ.Μπαράκ. Έτοιμος να υπογράψει μέσα στην εβδομάδα συμφωνία με τις ΗΠΑ για την εποικιστική δραστηριότητα στη Δυτική Όχθη εμφανίζεται ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου.

103

Το «πράσινο φως» για την κατασκευή 455 νέων κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης έδωσε ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ.

Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση Νετανιάχου εγκρίνει άδειες για την κατασκευή νέων κατοικιών στη Δυτική Οχθη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της, τον Μάρτιο.

Εν τω μεταξύ, έτοιμος να υπογράψει μέσα στην εβδομάδα μία συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες που θα αφορά στην εποικιστική δραστηριότητα στη Δυτική Όχθη εμφανίζεται ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα, Χααρέτζ.

Το κείμενο της συμφωνίας, που θα υπογραφεί την Πέμπτη στη διάρκεια της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στο Ισραήλ ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ, υπέβαλε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την ίδiα πηγή, το κείμενο της συμφωνίας δεν θα κάνει λόγο για «πάγωμα», ούτε για «μορατόριουμ» της ανέγερσης εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Οχθη, θα αποδέχεται όμως «τον περιορισμό της οικοδομικής έκτασης».

Η ανταπόκριση του Ισραήλ στις πιέσεις που δέχεται από τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει την εποικιστική δραστηριότητα στη Δυτική Οχθη θα υπογραφεί πάντως αφού προηγουμένως ο υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ δώσει το πράσινο φως για την ανέγερση 500 νέων κατοικιών στην περιοχή, σημειώνει η εφημερίδα.

Το υπουργείο Αμυνας επρόκειτο να δώσει το βράδυ της Κυριακής την έγκρισή του για την ανέγερση 500 συγκροτημάτων σε έξι από τους μεγαλύτερους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Οχθης, ενόψει της επίσκεψης του αμερικανού απεσταλμένου στο Ισραήλ.

Η πολιτική αυτή προκαλεί αντιδράσεις και στο εσωτερικό της χώρας, όπου ο γενικός γραμματέας της ειρηνιστικής οργάνωσης Peace Now (Ειρήνη Τώρα) Γιαρίβ Οπενχάιμερ, δήλωσε ότι «η άδεια για την ανέγερση οικισμών είναι κάτι για το οποίο θα θλίβονται ολόκληρες γενεές».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο