38

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου ανακοίνωσε με μια σκληρή επιστολή του ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, τονίζοντας ότι λόγοι πολιτικής αξιοπρέπειας και πολιτικής συνέπειας τού επέβαλαν την στάση αυτή.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει ότι δεν μπορεί να συμπράξει με αποφάσεις με τις οποίες διαφωνεί ριζικά και κάνει λόγο για αποφάσεις που κατά τη γνώμη του αποτελούν «ιστορικό λάθος για τη χώρα και ατόπημα για την παράταξη».

«Δεν μπορώ να συμμετάσχω σε αυτό τον παραλογισμό. Με τι επιχειρήματα θα ζητήσουμε και πάλι την ψήφο του λαού, όταν χθες εμφανιστήκαμε να ομολογούμε ότι αποτύχαμε τα χρόνια που κυβερνάμε; Με τι ηθικό ανάστημα θα ζητήσουμε από τους δικούς μας ψηφοφόρους να δώσουν τη μάχη, όταν δεν τιμήσαμε την εμπιστοσύνη τους, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια της 4ετίας;» λέει και αποκαλύπτει ότι προ μηνός, με επιστολή του στον κ. Καραμανλή, είχε επισημάνει τους κινδύνους των πρόωρων εκλογών για τον τόπο, το κόμμα και για τον ίδιο προσωπικά και εκείνος τότε είχε συμφωνήσει.

«Τώρα όμως κάποιοι με πολλαπλές διασυνδέσεις και προφανείς ιδιοτελείς λόγους, τον μετέπεισαν…» συνέχισε, ενώ δήλωσε ότι παραμένει μάχιμος πολιτικός στην παράταξη και πιστός στις αυθεντικές παρακαταθήκες του ιδρυτή της.

«Είμαι δίπλα στους αγνούς αγωνιστές της ΝΔ και συμμετέχω στην σημερινή μεγάλη τους θλίψη και απογοήτευση. Και είμαι βαθύτατα συγκινημένος για την πάνδημη στήριξή τους τις τελευταίες μέρες στις απόψεις μου. Χρειάζεται υπομονή και κουράγιο στα δύσκολα χρόνια, που έρχονται…» κατέληξε ο κ. Λιάπης.

Ερωτηθείς για την κίνηση του κ.  Λιάπη, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης δήλωσε: «Όλοι μας, όλοι οι βουλευτές, με τους οποίους και είμαστε σε συνεχή επαφή, είναι ήδη στις θέσεις τους. Είναι ήδη κοντά στον κόσμο. Δίνουν τη μάχη, όπως και όλα τα στελέχη της ΝΔ, είτε συμμετέχουν ως υποψήφιοι στις εκλογές, είτε δεν συμμετέχουν».

Σε ερώτηση για τους βουλευτές που είχαν εκφράσει διαφωνία για τις πρόωρες εκλογές, ο κ. Ζαγορίτης σχολίασε: «Αυτό είναι το χθες».

hspace=0 Δηλώσεις Ζαγορίτη

Εν τω μεταξύ, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κωνσταντάρας ανακοίνωσε την Πέμπτη την υποψηφιότητά του με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

Εξάλλου, το κλίμα στις τάξεις της ΝΔ είναι ηττοπαθές, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για «αυτοχειριασμό», ενώ ο συμβολισμός της 4ης Οκτωβρίου -ημερομηνία ίδρυσης της ΝΔ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή- προκάλεσε ποικίλους συνειρμούς στις τάξεις του κόμματος.

Πάντως, την επομένη της προκήρυξης πρόωρων εκλογών, υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ επιχείρησαν να ανυψώσουν το ηθικό της παράταξης. Προσερχόμενοι στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κυβερνητικά στελέχη όπως η Ντ.Μπακογιάννη, ο Δ.Αβραμόπουλος, ο Αντ.Σαμαράς, ο Πρ.Παυλόπουλος, ο Ευρ.Στυλιανίδης, ο Σ.Χατζηγάκης και ο Π.Καμμένος εξέπεμψαν μηνύματα αισιοδοξίας και συστράτευσης εν όψει της μάχης της 4ης Οκτωβρίου.

hspace=0 Δείτε τις παραπάνω δηλώσεις

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ