Στοιχεία για 4.450 λογαριασμούς Αμερικανών στην Ελβετία θα δώσει η UBS στις ΗΠΑ
Νίκη και για τις δύο πλευρές θεωρείται η συμφωνία στην οποία κατέληξαν τελικά UBS και οι αμερικανικές οικονομικές Αρχές: Η ελβετική τράπεζα θα δώσει στις ΗΠΑ στοιχεία για 4.450 λογαριασμούς Αμερικανών στις ΗΠΑ, ενώ αρχικά η Ουάσιγκτον ζητούσε 52.000 ονόματα. «Ασφαλής» πλέον η UBS από τα δικαστήρια των ΗΠΑ.
106
Νίκη και για τις δύο πλευρές θεωρείται η συμφωνία στην οποία κατέληξαν τελικά UBS και οι αμερικανικές οικονομικές Αρχές: Η ελβετική τράπεζα θα δώσει στις ΗΠΑ στοιχεία για 4.450 λογαριασμούς Αμερικανών στις ΗΠΑ, ενώ αρχικά η Ουάσιγκτον ζητούσε 52.000 ονόματα.
Η τράπεζα θα δώσει στοιχεία για λογαριασμούς Αμερικανών, τους οποίους η αμερικανική εφορία υποψιάζεται για φοροδιαφυγή. Ανακοινώνοντας την Τετάρτη τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, τα δύο μέρη ανέφεραν ότι οι εν λόγω λογαριασμοί είχαν φτάσει κάποια στιγμή να μετρούν περίπου 18 δισ. δολάρια, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν πλέον κλείσει.
Η υποβολή στοιχείων για κατόχους 52.000 λογαριασμών θα αποτελούσε τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία και «εχεμύθεια» της ελβετικής τράπεζας· οι λογαριασμοί στους οποίους θα αποκτήσουν τελικά πρόσβαση οι ΗΠΑ θεωρούνται οι πλέον ύποπτοι για φοροδιαφυγή.
Σε αντάλλαγμα, οι ΗΠΑ θα σταματήσουν τη λήψη οποιωνδήποτε μονομερών μέτρων για την εξασφάλιση πληροφοριών για τους πελάτες της ελβετικής τράπεζας.
Η διαδικασία θα διαρκέσει κάποιους μήνες, και τα στοιχεία θα περάσουν πρώτα στις ελβετικές οικονομικές αρχές και έπειτα στις αμερικανικές. Οι κάτοχοι των λογαριασμών θα μπορούν να ασκήσουν έφεση στα ελβετικά δικαστήρια στο πρώτο στάδιο, αλλά οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι αυτό δεν θα τις εμπόδιζε από το να συνεχίσουν τον «αγώνα τους κατά της φοροδιαφυγής».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Συναγερμός στον Κεραμεικό: Άνδρας πυροβόλησε με καραμπίνα μέσα στον ΕΦΚΑ
- Γιώργος Γιαννόπουλος: Η μιζέρια είναι στη φύση του Έλληνα
- Γαλάτσι: Στο νοσοκομείο 45χρονος μετά από καβγά για μια θέση πάρκινγκ
- ΝΒΑ: «Καθάρισαν» οι Θάντερ, επιβίωσαν οι Νάγκετς
- Η προειδοποίηση του Τραμπ προς τον Κάρολο – Αναγνώστης χειλιών αποκαλύπτει τον διάλογο
- Ανακατεύοντας την τράπουλα στην Κεντροαριστερά: Τι αλλάζει με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
- Άγιο Δημήτριο: Στο Ναυτοδικείο ο 20χρονος δράστης – Απολογείται για τη δολοφονία του 27χρονου
- Εξετάζει επαναστατική αλλαγή η FIFA στο Μουντιάλ – Τα νέα δεδομένα με τις κίτρινες κάρτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442