Ευρωβουλευτές σε επίσκεψη αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους της Γάζας
Αντιπροσωπεία 41 ευρωβουλευτών από 15 χώρες έφθασε την Τρίτη στη Λωρίδα της Γάζας σε επίσκεψη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και με την επιθυμία να σταλεί μήνυμα κατά του αυστηρού αποκλεισμού που έχει επιβάλει το Ισραήλ από το 2007, μετά την ανάληψη του ελέγχου από τη Χαμάς.
Αντιπροσωπεία 41 ευρωβουλευτών από 15 χώρες έφθασε την Τρίτη στη Λωρίδα της Γάζας σε επίσκεψη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και με την επιθυμία να σταλεί μήνυμα κατά του αποκλεισμού.
Οι ευρωβουλευτές έφθασαν στη Γάζα μέσω του σημείου διέλευσης της Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο, και έγιναν δεκτοί από εκπροσώπους της διοίκησης της ισλαμιστικής Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.
Είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που έχει επισκεφθεί μέχρι τώρα τη Λωρίδα της Γάζας και έχει ως επικεφαλής την αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Λουίζα Μοργκαντίνι.
Το Ισραήλ έχει επιβάλει στη Λωρίδα της Γάζας αυστηρό αποκλεισμό από τον Ιούνιο 2007, όταν η ισλαμιστική Χαμάς εξασφάλισε τον έλεγχο αφού εκδίωξε με τα όπλα το κίνημα Φάταχ του Παλαιστινίου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.
Οι σαρωτικές επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισραήλ επί τρεις εβδομάδες κατά της Λωρίδας της Γάζας τον περασμένο Δεκέμβριο στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 1.400 Παλαιστινίων.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.