Έξι Τούρκοι στρατιώτες νεκροί από έκρηξη νάρκης στα σύνορα με το Ιράκ
Έξι Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης στα τουρκικά σύνορα με το Ιράκ. Το δυστύχημα σημειώθηκε, όταν το όχημα των στριατιωτών έπεσε πάνω στη νάρκη, την οποία πιστεύεται ότι είχαν τοποθετήσει Κούρδοι αντάρτες σε δρόμο της επαρχίας Χακαρί.
Έξι Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίσθηκαν από έκρηξη νάρκης στα τουρκικά σύνορα με το Ιράκ. Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, όταν το όχημα των στριατιωτών έπεσε πάνω στη νάρκη, την οποία πιστεύεται ότι είχαν τοποθετήσει Κούρδοι αντάρτες σε δρόμο της επαρχίας Χακαρί.
Λίγο μετά το περιστατικό ξεκίνησε νέα επιδρομή τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που στοχεύουν κρησφύγετα Κούρδων ανταρτών στην ορεινή περιοχή μεταξύ Τουρκίας και βόρειου Ιράκ.
Παράλληλα, η αστυνομία προχώρησε την Πέμπτη στη σύλληψη 30 ατόμων, τους οποίους θεώρησε υπόπτους για σχέσεις με τους Κούρδους αντάρτες και το PKK. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε πέντε τουρκικές πόλεις.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν πολλοί δάσκαλοι, αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή.
Η μάχη του τουρκικού κράτους με τους Κούρδους, που ζητούν αυτονομία, κρατά από το 1984. Στη διάρκεια των 25 ετών έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.