Οκτώ συλλήψεις μετά το μακελειό σε γαμήλια τελετή στη νοτιοανατολική Τουρκία
Οκτώ άτομα συνελήφθησαν και κρατούνται μετά την επίθεση οπλισμένων μασκοφόρων, τη Δευτέρα, σε γαμήλια τελετή σε χωριό της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 44 άτομα. Η επίθεση οφείλεται σε βεντέτα ανάμεσα σε οικογένειες του χωριού και δεν είναι έργο ανταρτών του ΡΚΚ.
Οκτώ άτομα συνελήφθησαν και κρατούνται μετά την επίθεση οπλισμένων μασκοφόρων, τη Δευτέρα, σε γαμήλια τελετή στο χωριό Μπίλγκε της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 44 άτομα, ανάμεσά τους 16 γυναίκες και έξι παιδιά. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι επισήμανε πως η επίθεση οφείλεται σε βεντέτα ανάμεσα σε οικογένειες του χωριού και δεν είναι έργο των ανταρτών του ΡΚΚ.
«Ο γενικός εισαγγελέας διεξάγει έρευνες όλη τη νύχτα, ακούγοντας τις δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων. Οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν και τα όπλα τους κατασχέθηκαν» διευκρίνισε ο Αταλάι σε συνέντευξη Τύπου στο Ντιγιάρμπακιρ.
Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πως τα τελευταία χρόνια υπήρχε βεντέτα ανάμεσα σε δύο οικογένειες του χωριού.
Ο υπουργός τόνισε πως οι συλληφθέντες και τα θύματα έχουν το ίδιο επίθετο, γεγονός που δείχνει ενδοοικογενειακή διαμάχη.
Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Μαρντίν Αχμετ Φερχάτ Οζέν δήλωσε στο Reuters ότι οι δράστες εισέβαλαν σε σπίτι στο χωριό Μπίλγκε, κοντά στο Σουλτανκόι πετώντας χειροβομβίδες και πυροβολώντας εναντίον των καλεσμένων.
«Δεν ήταν πολλοί, φορούσαν μάσκες και άρχισαν να πυροβολούν» δήλωσε μια 20χρονη που ήταν καλεσμένη στο γάμο. Η ίδια πρόσθεσε πως οι καλεσμένοι ήταν περίπου 200.
Οι δράστες διέφυγαν πριν οι στρατιώτες αποκλείσουν το χωριό, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ανακοίνωσαν νωρίτερα οι τοπικές αρχές.
Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν ανάμεσα στα θύματα είναι η νύφη και ο γαμπρός. Το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε πως παντρευόταν η κόρη του προεστού του χωριού. Ο ίδιος και δέκα μέλη της οικογένειάς του σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επίθεσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο υπουργός Εσωτερικών, αφού ενημέρωσε για τις εξελίξεις τον Τούρκο πρωθυπουργό, θα μεταβεί στο Μπίλγκε μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σαντουλάχ Εργκίν.