Το τσάι αποτελεί ένα ευρύτατα διαδεδομένο ρόφημα ανά τον κόσμο. Οι ευεργετικές του επιδράσεις είναι δεδομένες και οφείλονται κυρίως στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.
Το τσάι αποτελεί ένα ευρύτατα διαδεδομένο ρόφημα ανά τον κόσμο. Οι ευεργετικές του επιδράσεις είναι δεδομένες και οφείλονται κυρίως στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.
Ένα debate που έχει αναπτυχθεί εδώ και χρόνια και αφορά το τσάι, είναι το εάν και κατά πόσο το μαύρο τσάι έχει τις ίδιες ευεργετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες με το πράσινο τσάι.
Παρόλο λοιπόν που μαύρο και πράσινο τσάι, έχουν σχεδόν το ίδιο ποσοστό των αντιοξειδωτικών ουσιών που καλούνται πολυφαινόλες ,αυτές οι πολυφαινόλες διαφέρουν μεταξύ τους ως προς την σύσταση, μια και το πράσινο τσάι εμπεριέχει πολύ περισσότερες κατεχίνες σε σχέση με το μαύρο τσάι.
Αυτή λοιπόν η διαφορά, όχι ως προς το ποσό των αντιοξειδωτικών αλλά ως προς το είδος αυτών, δίνει στο πράσινο τσάι ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του μαύρου.