Η Λάτσιο έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, καθώς την Τετάρτη επικράτησε της Γιουβέντους με 2-1 στο Τορίνο, σκορ με το οποίο είχε νικήσει και στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης. Στον τελικό, οι «λατσιάλι» θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Ιντερ - Σαμπντόρια που θα παίξουν την Πέμπτη, με την ομάδα της Γένοβας να έχει τον πρώτο λόγο, αφού νίκησε 3-0 στον πρώτο αγώνα.
Η Λάτσιο έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, καθώς την Τετάρτη επικράτησε της Γιουβέντους με 2-1 στο Τορίνο, σκορ με το οποίο είχε νικήσει και στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης.
Έτσι οι Ρωμαίοι είχαν ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό και τελικά ήταν αυτή που πήρε το «εισιτήριο».
Οι «λατσιάλι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 38, όταν ο Μάουρο Ζάρατε με ένα σουτ περίπου από τα 25 μέτρα, νίκησε τον Τζιανλουίτζι Μουφόν και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 1-0.
Το «Ολίμπικο» του Τορίνου «πάγωσε», καθώς η Γιουβέντους χρειαζόταν πλέον τρία γκολ για να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει την πρόκριση.
Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, όταν οι γηπεδούχοι αντι να ισοφαρίσουν, δέχτηκαν και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά από τον Αλεξάνταρ Κολάροφ στο 52.
Ο παίκτης της Λάτσιο σούταρε από μακριά, η μπάλα κόντραρε στον Γκριγκέρα και κατέληξε στα δίχτυα του Μπουφόν για δεύτερη φορά.
Ουσιαστικά, εκεί τελείωσαν όλα, καθώς η «Μεγάλη Κυρία» χρειαζόταν πλέον τέσσερα γκολ.
Ο Ντελ Πιέρο που είχε περάσει σαν αλλαγή, πέτυχε το γκολ της τιμής με σουτ στο 64 ύστερα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Καμορανέζι.
Στο 74 ο Νέντβεντ σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι, μετά από ακόμα μία καλή σέντρα του Καμορανέζι.
Στο 82 ο Καμορανέζι δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.
Στον τελικό, η Λάτσιο θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ιντερ – Σαμπντόρια που θα παίξουν την Πέμπτη, με την ομάδα της Γένοβας να έχει τον πρώτο λόγο αφού νίκησε 3-0 στον πρώτο αγώνα.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Η Γιουβέντους συνεχίζει την επέλαση με στόχο την έξοδο στο Champions League και παραμένει αήττητη για έβδομο σερί παιχνίδι (πέντε νίκες, δυο ισοπαλίες). Τα γκολ οι Ντέιβιντ (2'), Τουράμ 57'.
Δείτε βίντεο με όλα τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα από τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ και την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League.