Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Κοινωνική κι όχι ανταγωνιστική οικονομία, προτείνει ο Αλέκος Αλαβάνος

Κοινωνική κι όχι ανταγωνιστική οικονομία, προτείνει ο Αλέκος Αλαβάνος

Την εφαρμογή μιας κοινωνικής οικονομίας αντί της ανταγωνιστικής οικονομίας προτείνει ο Αλέκος Αλαβάνος για την διάσωση των δομών ψυχικής υγείας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ακολουθεί μια πολιτική αποδιάρθρωσης των δομών αποασυλοποίησης.

103

Την εφαρμογή μιας κοινωνικής οικονομίας αντί της ανταγωνιστικής οικονομίας προτείνει ο Αλέκος Αλαβάνος για την διάσωση των δομών ψυχικής υγείας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ακολουθεί μια πολιτική αποδιάρθρωσης των δομών αποασυλοποίησης.

Κατά την επίσκεψή του στον κοινωνικό συνεταιρισμό περιορισμένης ευθύνης «Ευ ζην» ο Αλέκος Αλαβάνος τόνισε ότι «δεν δεχόμαστε το πάγωμα από την κυβέρνηση των χρηματοδοτήσεων στον τομέα της επανένταξης των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, όπως επίσης το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι και η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική αποδιάρθρωσης των δομών αποασυλοποίησης και μεταφοράς τους για κερδοσκοπικούς λόγους στο μεγάλο ιδιωτικό τομέα».

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι αυτό που εφαρμόζεται στον κοινωνικό συνεταιρισμό «είναι η κοινωνική οικονομία στη θέση της ανταγωνιστικής οικονομίας».

Και πρόσθεσε ότι «εδώ βρίσκεται το κύτταρο της νέας κοινωνίας που οραματιζόμαστε και που βασίζεται εν πολλοίς στην εθελοντική συμμετοχή και για το λόγο αυτό εμείς θα δώσουμε μια μεγάλη μάχη για να διατηρηθούν αυτές οι δομές».

Αναφερόμενος στο τέλος ταξινόμησης αυτοκινήτων το χαρακτήρισε «ντροπή για τον ελληνικό προϋπολογισμό να αναλώνεται το κόστος για αγορά αυτοκινήτων από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία και να μην στηρίζονται οικονομικές δραστηριότητες για την κλωστοϋφαντουργία ή για την κτηνοτροφία ή για το στρατό των ανέργων».

«Η κυβέρνηση Καραμανλή θα πρέπει να συμπεριφέρεται ως κυβέρνηση της Ελλάδας και όχι ως πρεσβεία κάποιας χώρας της ΕΕ», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος,

Αναφορικά με τη συνάντηση της ομάδας των 20 δήλωσε ότι «δεν υπάρχει ΕΕ, υπάρχουν ο Σαρκοζί, η Μέρκελ και ο Μπράουν, καθένας με τα δικά του συμφέροντα και αντιλήψεις, δεν υπάρχει στην Ευρώπη η έκφραση της ανεργίας, της φτώχειας και της κρίσης», προσθέτοντας ότι «θα θέλαμε μια κυβέρνηση που θα θέσει όλα αυτά τα ζητήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο