Αυστηρή προειδοποίηση Γιούνκερ προς την Ελλάδα για δημοσιονομική εξυγίανση
Σκληρή στάση υιοθετεί απέναντι στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προειδοποιώντας σε αυστηρό τόνο ότι «δεν είναι πλέον δυνατό να συνεχίσουν να εξελίσσονται τα πράγματα στην Ελλάδα όπως μέχρι τώρα» και ζητά τη λήψη σκληρών μέτρων.
28
Σκληρή στάση υιοθετεί απέναντι στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προειδοποιώντας σε αυστηρό τόνο ότι «δεν είναι πλέον δυνατό να συνεχίσουν να εξελίσσονται τα πράγματα στην Ελλάδα όπως μέχρι τώρα» και ζητά τη λήψη σκληρών μέτρων.
«Νομίζω ότι είναι καθήκον της Ελλάδας να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της. Δεν είναι πλέον δυνατό να συνεχίσουν να εξελίσσονται τα πράγματα στην Ελλάδα όπως μέχρι τώρα. Για να μπορέσετε να προστατεύσετε τα συμφέροντα των μελλοντικών γενεών, πρέπει να διορθώσετε τα δημόσια οικονομικά σας. Καλούμε την Ελλάδα να πάρει μέτρα» ξεκαθαρίζει ο κ. Γιούνκερ με δηλώσεις του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
«Πιστεύω ότι υπάρχει άμεση ανάγκη η Ελλάδα να εξυγιάνει περαιτέρω τα δημόσια οικονομικά της. Το γεγονός ότι η χώρα σας μπήκε υπό επιτήρηση δύο φορές μέσα σε πέντε χρόνια, δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα χρειάζεται κι άλλες ενέργειες» προσθέτει και υπογραμμίζει: «Γνωρίζω ότι η Ελλάδα έχει τεράστια προβλήματα, αλλά πιστεύω ότι δεν θα φθάσει στην πτώχευση. Όμως, τα μέτρα που θα εφαρμόσει πρέπει να είναι πολύ σκληρά».
Ερωτηθείς εάν έχει σκεφτεί ότι οι ασφυκτικές πιέσεις μπορεί να έχουν και πολιτικές συνέπειες, ο πρόεδρος του Eurogroup λέει: «Έχω πλήρη γνώση της κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα, η οποία δεν είναι και η καλύτερη. Οφείλω να ομολογήσω ότι πρέπει να το έχουμε υπόψη μας όταν συζητάμε στην Ευρώπη για τα προβλήματα της Ελλάδας» και προσθέτει ότι «θα ήθελα η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τέτοιες πολιτικές που θα εμποδίσουν περαιτέρω κοινωνικές αναταραχές. Αυτά τα μέτρα πρέπει να εξηγηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε οι έλληνες πολίτες να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη για το μέλλον».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Θεοδόσης Μούγιος πίσω από τον… Zhukov – Καταδίκη ενός χρόνου για το γαλάζιο τρολ του Διαδικτύου
- Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά στην εθνική οδό στο ύψος της Σκάρφειας
- Η Ρίτα Γουίλσον εκ βαθέων: Η Ελληνίδα μαμά, ο καρκίνος, τα 38 χρόνια γάμου κι ένα κεσεδάκι γιαούρτι
- Η Μπάγερν δίνει νέο συμβόλαιο στον Χάρι Κέιν
- Παγκράτι: «Άρχισε να με κλωτσάει, να με χτυπάει» – Τι λέει η 23χρονη που δέχθηκε επίθεση για μια θέση πάρκινγκ
- Μίλαν: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Λούκα Μόντριτς
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in
- Tα κορίτσια της Γάζας γιατρεύουν τα τραύματα τους με πυγμαχία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442