Αμετάβλητο επιτόκιο και αγορά δημοσίου χρεόυς αποφάσισε η Fed
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα διατηρήσει αμετάβλητο το εύρος του βασικού της επιτοκίου στο «ασυνήθιστα χαμηλό» 0% με 0,25% ενώ ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει μακροπρόθεσμο δημόσιο χρέος, σε μία κίνηση για την αντιμετώπιση της βαθιάς ύφεσης στη χώρα.
95
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα διατηρήσει αμετάβλητο το εύρος του βασικού της επιτοκίου ενώ ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει μακροπρόθεσμο δημόσιο χρέος, σε μία κίνηση για την αντιμετώπιση της βαθιάς ύφεσης στη χώρα.
Το εύρος του βασικού παρεμβατικού επιτοκίου θα παραμείνει στο 0% με 0,25%, όπως ορίστηκε από το περασμένο Δεκέμβριο. Αποφασίστηκε ακόμη, ότι το επιτόκιο θα παραμείνει για «ασυνήθιστο χαμηλό» για το επόμενο διάστημα. «Θέλουμε ανάκαμψη της οικονομίας μας αλλά και σταθερό πληθωρισμό», προσθέτει η ανακοίνωση της Fed.
Σύμφωνα με αναλυτές το επιτόκιο θα μείνει σερ αυτό το εύρος όλο το 2009 και σε μεγάλο μέρος του 2010 –ή, πιθανόν, ολόκληρο το έτος.
Ταυτόχρονα, η Fed ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει μέσα στο επόμενο εξάμηνο μακροπρόθεσμο δημόσιο χρέος σε ομόλογα συνολικού ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων.Ακόμη, η Fed θα αγοράσει και ομόλογα εγγυημένα από τις εταιρείες ενυπόθηκου δανεισμού Fannie Mae και τη Freddie Mac.
* Στην αγορά χρέους είχε προχωρήσει και η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Βασίλης Κικίλιας: Συνάντηση με τον Ισπανό υπουργό Μεταφορών, Όσκαρ Πουέντε
- Aρχισαν τα έργα ανακατασκευής στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο της Αθήνας για να φιλοξενήσει τις Εθνικές Ομάδες
- MEGA Stories: Οι υδάτινες ιστορίες της Εθνικής Πόλο Γυναικών
- Άγιος Παντελεήμονας: Βίντεο ντοκουμέντο με τον Παλαιστίνιο να σπάει αυτοκίνητα
- Νίκος Ζαχαριάδης: Εθνική ανεξαρτησία πάει να πει…
- O Πέτερ Μαγιάρ θα παρευρεθεί σε πρεμιέρα ντοκιμαντέρ για την άνοδο του
- Αμερικανικές πολιτείες ετοιμάζουν μορατόριουμ στην κατασκευή νέων data center
- Champions League 2026-27: Ποιοι είναι ήδη στη League Phase, ποιοι/πώς προκρίνονται, ο χάρτης και τι γίνεται με Ολυμπιακό, ΑΕΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442