Δημοσιογράφος κεμαλικής εφημερίδας προφυλακίστηκε για συμμετοχή στην Εργκένεκον
Γνωστός δημοσιογράφος της τουρκικής κεμαλικής εφημερίδας Cumhuriyet συνελήφθη για συμμετοχή στο παρακρατικό δίκτυο Εργκένεκον. Δεκάδες στρατιωτικοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν οδηγηθεί στο εδώλιο κατηγορούμενοι για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν.
51
Γνωστός δημοσιογράφος της τουρκικής κεμαλικής εφημερίδας Cumhuriyet συνελήφθη για συμμετοχή στο παρακρατικό δίκτυο Εργκένεκον. Δεκάδες στρατιωτικοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι κάθονται στο εδώλιο κατηγορούμενοι για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν.
Ο 48χρονος Μουσταφά Μπαλμπάι, επικεφαλής του γραφείου Αγκυρας της εφημερίδας Cumhuriyet, συνελήφθη την Παρασκευή στην τουρκική πρωτεύουσα.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη όπου το δικαστήριο που έχει αναλάβει την υπόθεση Εργκένεκον αποφάσισε την κράτησή του, ύστερα από έξι ώρες ανακρίσεων, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Ο δημοσιογράφος κατηγορείται για «απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης» μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.
Ο Μουσταφά Μπαλμάι, γνωστός για τις εχθρικές του θέσεις προς την κυβέρνηση, είχε ήδη συλληφθεί τον Ιούλιο του 2008 και ανακρίθηκε επί μέρες πριν αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη του.
Ογδόντα έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού, πολιτικοί, καθώς και δημοσιογράφοι, δικάζονται για σχέσεις με το δίκτυο Εργκένεκον που είχε στόχο, σύμφωνα με τον κατηγορητήριο, να ανατρέψει την ισλαμικών καταβολών κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βρίσκεται στην εξουσία από το 2002.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ιράν: Αλλες «δύο εβδομάδες» χρειάζονται οι ΗΠΑ για να πλήξουν όλους τους στόχους τους, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 344 παιδιά πέθαναν από τον Μάρτιο εξαιτίας επιδημίας ιλαράς
- Κολομβία: 4 εργαζόμενοι νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε στοά ανθρακωρυχείου βάθους 500 μέτρων
- Ιράν: «Εντελώς απαράδεκτη» κρίνει ο Τραμπ την απάντηση της Τεχεράνης στην αμερικανική πρόταση
- ΗΠΑ: Το τοπικό Κογκρέσο στην Οκλαχόμα απαγόρευσε τον γάμο ανηλίκων
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Το drone «μίλησε»
- Αναζητούν πετρέλαιο – «Dril, baby drill» από Τραμπ και για τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις
- Πόλεμος Ιράν: Ποιες ριζικές αλλαγές θα επιφέρει στο παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442