Αμερικανική διπλωματική αποστολή στη Συρία ανακοινώνει η Χίλαρι Κλίντον
Στην πλέον σημαντική ένδειξη μέχρι στιγμής ότι η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία, η Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε τη μετάβαση απεσταλμένων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Λευκού Οίκου στη Δαμασκό για «προκαταρκτικές συζητήσεις» προς την κατεύθυνση της βελτίωσης σχέσεων.
51
Στην πλέον σημαντική ένδειξη μέχρι στιγμής ότι η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει την πλήρη αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία, η Χίλαρι Κλίντον ανακοινώνει τη μετάβαση απεσταλμένων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Λευκού Οίκου στη Δαμασκό για «προκαταρκτικές συζητήσεις» προς την κατεύθυνση της βελτίωσης σχέσεων.
Η Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε την αποστολή των Αμερικανών αξιωματούχων στη Συρία στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Μέση Ανατολή, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει τρόπος να προβλεφθεί ποια κατεύθυνση θα πάρουν οι σχέσεις Ουάσινγκτον-Δαμασκού, αλλά «αξίζει την προσπάθεια να αρχίσουν προκαταρκτικές συζητήσεις».
Στη Δαμασκό πρόκειται να μεταβούν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για ζητήματα της Εγγύς Ανατολής Τζέφρεϊ Φέλτμαν και ο Νταν Σαπίρο, μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ έχει χαρακτηρίσει θετικά τα «σημάδια» που έρχονται από τον Μπαράκ Ομπάμα, εκφράζοντας κατ επανάληψη την προσδοκία ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος θα διορίσει ξανά πρεσβευτή στη Δαμασκό για να προωθήσει το διάλογο που μέχρι τώρα απέφευγε η Ουάσινγκτον υπό την προεδρία του Τζορτζ Ο.Μπους.
Ο Αμερικανός πρέσβης στη Δαμασκό είχε ανακληθεί το 2005 αμέσως μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Αλ -Χαρίρι και παράλληλα ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ο.Μπους είχε κατηγορήσει τη Συρία ότι επιτρέπει σε ισλαμιστές μαχητές να διεισδύουν στο Ιράκ, εντάσσοντας τη Δαμασκό στη λίστα των χωρών που υποθάλπουν την τρομοκρατία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ιράν: Αλλες «δύο εβδομάδες» χρειάζονται οι ΗΠΑ για να πλήξουν όλους τους στόχους τους, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 344 παιδιά πέθαναν από τον Μάρτιο εξαιτίας επιδημίας ιλαράς
- Κολομβία: 4 εργαζόμενοι νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε στοά ανθρακωρυχείου βάθους 500 μέτρων
- Ιράν: «Εντελώς απαράδεκτη» κρίνει ο Τραμπ την απάντηση της Τεχεράνης στην αμερικανική πρόταση
- ΗΠΑ: Το τοπικό Κογκρέσο στην Οκλαχόμα απαγόρευσε τον γάμο ανηλίκων
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Το drone «μίλησε»
- Αναζητούν πετρέλαιο – «Dril, baby drill» από Τραμπ και για τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις
- Πόλεμος Ιράν: Ποιες ριζικές αλλαγές θα επιφέρει στο παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442