Ηγέτης της Χιλής στην Κούβα για πρώτη φορά μετά από 37 χρόνια
Μετά την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες την Αβάνα επισκέπτεται η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ σε ένα ταξίδι ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας, καθώς είναι η πρώτη φορά μετά από 37 ολόκληρα χρόνια που βρίσκεται στην Κούβα ηγέτης της Χιλής.
Μετά την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες την Αβάνα επισκέπτεται και η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ σε ένα ταξίδι ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας, καθώς είναι η πρώτη φορά μετά από 37 ολόκληρα χρόνια που επισκέπτεται την Κούβα ηγέτης της Χιλής.
Για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη συνάντηση της Χιλιανής προέδρου με τον Κουβανό ηγέτη Ραούλ Κάστρο, ενώ δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ.
Τα κόμματα της συντηρητικής αντιπολίτευσης στη Χιλή άσκησαν δριμεία κριτική στην Μπατσελέτ εξαιτίας του γεγονός ότι δεν έχει προγραμματίσει κατά την επίσκεψή της στην Αβάνα συναντήσεις με αντιφρονούντες.
Η Μισέλ Μπατσελέτ έφθασε στην Αβάνα την Τρίτη, μετά την ολοκλήρωση επίσκεψής της στην Ονδούρα, και θα παραμείνει έως την Παρασκευή.
Στα τέλη Ιανουαρίου είχε βρεθεί στην Αβάνα η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, στο πλευρό της οποίας έκανε επανεμφάνιση ο Φιντέλ Κάστρο σε μία συνάντηση που ήλθε να διαψεύσει τις φήμες ότι η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.