Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στη Λεμεσό παραμένει το πλοίο με το «περίεργο» δρομολόγιο από Ιράν προς Συρία

Στη Λεμεσό παραμένει το πλοίο με το «περίεργο» δρομολόγιο από Ιράν προς Συρία

Στη μέση ενός διπλωματικού κυκλώνα με αφορμή «ύποπτο» πλοίο ρωσικών συμφερόντων βρέθηκε η Λευκωσία, η οποία προσπαθεί τα τελευταία 24ωρα να κινηθεί κατά τρόπο ώστε να μην έρθει σε ρήξη με Ουάσινγκτον και Μόσχα. Το πλοίο που φέρει κυπριακή σημαία παραμένει στη Λεμεσό.

30

Στη μέση ενός διπλωματικού κυκλώνα για το περιεχόμενο πλοίου βρέθηκε η Λευκωσία, η οποία προσπαθεί τα τελευταία 24ωρα να κινηθεί κατά τρόπο ώστε να μην έρθει σε ρήξη με τους Αμερικανούς και τους Ρώσους.

Το πλοίο, το οποίο πιστεύεται ότι περιέχει πολεμικό υλικό, κατευθυνόταν από το Ιράν προς τη Συρία. Οδηγήθηκε όμως στη Λεμεσό, αφού αυτό φέρει κυπριακή σημαία.

Όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, βάσει της διεθνούς νομολογίας η χώρα στην οποία είναι εγγεγραμμένο το πλοίο έχει υποχρέωση να κατάσχει το περιεχόμενο και να το ελέγξει.

Ωστόσο, η ρωσική πλευρά πίεσε από την πρώτη στιγμή, ώστε να μην γίνει κατάσχεση των εμπορευματοκιβωτίων, θεωρώντας ότι πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική μεταφοράς υλικού στη Συρία.

Αντίθετα, οι ΗΠΑ θεωρούν ότι τα πυρομαχικά προορίζονται για τη Χαμάς. Οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις του πλοίου από την πρώτη στιγμή.

Όταν δεν κατάφεραν να προχωρήσουν οι ίδιοι σε κατάσχεση κατά τις έρευνές τους στην Ερυθρά θάλασσα, μόλις μπήκε στη Μεσόγειο ο αμερικανικός Έκτος Στόλος το οδήγησε στη Λεμεσό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο