Σάββατο 18 Απριλίου 2026
weather-icon 21o
Η Λίβερπουλ άφησε την Μάντσεστερ να ξεφύγει με δύο βαθμούς

Η Λίβερπουλ άφησε την Μάντσεστερ να ξεφύγει με δύο βαθμούς

Η Λίβερπουλ έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Γουίγκαν δίνοντας την ευκαιρία στην Μάντσεστερ να μείνει μόνη στο... ρετιρέ της βαθμολογίας της premier league με δύο βαθμούς διαφορά. Οι «κόκκινοι» ισοβαθμούν πλέον με την Τσέλσι, η οποία επικράτησε της Μίντλεσμπρο με 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», λίγες ημέρες πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση την Κυριακή στο «Ανφιλντ».

89

Η Λίβερπουλ έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Γουίγκαν δίνοντας την ευκαιρία στην Μάντσεστερ να μείνει μόνη στο… ρετιρέ της βαθμολογίας της premier league με δύο βαθμούς διαφορά. Οι «κόκκινοι» ισοβαθμούν πλέον με την Τσέλσι, η οποία επικράτησε της Μίντλεσμπρο με 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», λίγες ημέρες πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση την Κυριακή στο «Ανφιλντ».

Γουίγκαν – Λίβερπουλ 1-1

Στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να κάνουν κάποια σημαντική ευκαιρία, με τους παίκτες των δύο ομάδων να κάνουν πολλές λάθος πάσες και να υποκύπτουν σε πολλά φάουλ. Το πρώτο μέρος είχε πολύ κακό θέαμα και για να γίνει η πρώτη καλή φάση, έπρεπε να φτάσει το 33ο λεπτό της αναμέτρησης. Σε μία φάση διαρκείας, μέσα στην περιοχή της Λίβερπουλ, οι παίκτες της Γουίγκαν δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Ρέινα.

Παρά την κακή της απόδοση, η Λίβερπουλ κατάφερε να σκοράρει πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 42 ο Μπεναγιούν μετά από πάσα εξαιρετική πάσα του Μασεράνο, πέρασε τον Πόλιτ και σκόραρε για να κάνει το 1-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, παρά τις ευκαιρίες που έκανε για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, η Λίβερπουλ δεν τα κατάφερε. Δεν κλείδωσε το παιχνίδι όταν έπρεπε και το πλήρωσε στο 83 όταν ο Μίντο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-1. Ετσι όχι μόνο έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς, αλλά έμεινε στη δεύτερη θέση, στην οποία απέκτησε και… συγκάτοικο την Τσέλσι.

Τσέλσι – Μίντλεσμπρο 2-0

Η Τσέλσι αν και πολλοί θα περίμεναν ότι θα έχει εύκολο βράδυ στην έδρα της, με αντίπαλο την Μίντλεσμπρο, δυσκολεύτηκε πολύ στο ματς. Στο πρώτο μέρος, ήταν καλύτερη και στο 14 είχε δοκάρι με Ασλι Κόουλ να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από δύσκολη γωνία. Εκτός από αυτή τη φάση δεν κατάφερε να κάνει κάτι άλλο αξιοσημείωτο στα πρώτα 45 λεπτά.

Στο δεύτερο μέρος η Τσέλσι κατάφερε να ανοίξει το σκορ λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα με τον Σάλομον Καλού. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λάμπαρντ, οι αμυντικοί της Μίντλεσμπρο δεν μπόρεσαν να διώξουν τη μπάλα, η οποία έπεσε στα πόδια του Καλού που με σουτ έκανε το 1-0.

Στο 82 και πάλι ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού, έκανε το 2-0 για την ομάδα του, σφραγίζοντας τη νίκη. Ο Λάμπαρντ εκτέλεσε κόρνερ, ο Τερνμπουλ έκανε μία άστοχη έξοδο και ο Καλού με κεφαλιά έκανε το τελικό 2-0. Με αυτή τη νίκη η Τσέλσι έφτασε την Λίβερπουλ στην δεύτερη θέση στους 48 βαθμούς.

Στα υπόλοιπα ματς:

Η Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της, αυτή τη φορά απέναντι στην Νιουκάστλ 2-1. Το σκορ άνοιξε ο Σον Ράιτ Φίλιπς στο 17 για να έρθει στο 77 το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Κρεγκ Μπέλαμι να κάνει το 2-0. Το μόνο που κατάφερε η Νιουκάστλ ήταν να μειώσει σε 1-2 με τον Κάρολ στο 81.

Η Μπόλτον με την Μπλάκμπερν έμειναν στο 2-2 με τον Τέιλορ να ανοίγει το σκορ στο 15, τον Ντέιβις να διπλασιάζει τα τέρματα των γουάντερερς, αλλά ο Γουόρνοκ στο 66 και ο Μακ Κάρθι στο 87 απάντησαν. Η Γουέστ Χαμ νίκησε 2-0 τη Χαλ με γκολ του Ντι Μικέλε στο 33 και του Κόουλ στο 51. Η Αρσεναλ ισοφάρισε στο 90 την Εβερτον, καθώς έχανε 1-0 με γκολ του Κάχιλ στο 61.

Τα αποτελέσματα της Τετάρτης

Τσέλσι – Μίντλεσμπρο 2-0 (58, 81 Καλού)

Μάντσεστερ Σίτι – Νιουκάστλ 2-1 (17 Φίλιπς, 77 Μπέλαμι – 81 Κάρολ)

Γουίγκαν – Λίβερπουλ 1-1 (83 Μίντο πεν. – 41 Μπεναγιούν)

Μπλάκμπερν – Μπόλτον 2-2 (66 Γουόρνοκ , 87 Μακ Κάρθι – 15 Τέιλορ, 35 Ντέιβις)

Έβερτον – Αρσεναλ 1-1 (61 Κάχιλ – 90 Φαν Πέρσι)

Γουέστ Χαμ – Χαλ 2-0 (33 Ντι Μικέλε, 51 Κόουλ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 23 αγώνες)

Μάντσεστερ Γ. 50-22αγ.

Τσέλσι 48

Λίβερπουλ 48

Άστον Βίλα 47

Αρσεναλ 42

Έβερτον 37

Γουίγκαν 32

Γουέστ Χαμ 32

Μάντσεστερ Σίτι 28-22αγ.

Χαλ 27

Φούλαμ 26-21αγ.

Σάντερλαντ 26

Τότεναμ 24

Μπόλτον 24

Πόρτσμουθ 24-22αγ.

Νιούκαστλ 23

Μπλάκμπερν 22-22αγ.

Μίντλεσμπρο 21

Στόουκ Σίτι 21

Γουέστ Μπρομ 21

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Απριλίου 2026
Cookies