Σχέδιο στήριξης του γαλλικού Τύπου ανακοίνωσε ο Νικολά Σαρκοζί
Σχέδιο υποστήριξης του Τύπου ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Μεταξύ των μέτρων είναι η αναβολή για ένα έτος της αύξησης των ταχυδρομικών τελών, αύξηση των δαπανών των κρατικών καταχωρήσεων και στήριξη των εφημεριδοπωλών.
91
Σχέδιο υποστήριξης του Τύπου ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
Μεταξύ των μέτρων που προβλέπονται για την ενίσχυση των εφημερίδων είναι η αναβολή για ένα έτος της αύξησης των ταχυδρομικών τελών, μια αύξηση των δαπανών των κρατικών καταχωρήσεων, υποστήριξη των εφημεριδοπωλών και της κατ οίκον διανομής εφημερίδων.
Αλλο ένα μέτρο είναι «να επιτραπεί σε κάθε νέο ηλικίας 18 ετών να επωφεληθεί τη χρονιά της ενηλικίωσής του μιας δωρεάν συνδρομής της εφημερίδας της επιλογής του».
«Η συνήθεια να διαβάζει κανείς εφημερίδα διαμορφώνεται σε πολύ νεαρή ηλικία», επισήμανε ο Ν.Σαρκοζί.
Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε εξάλλου ότι θα άρει τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στους ξένους επενδυτές στην ΕΕ στις επιχειρήσεις του Τύπου. «Θα άρουμε με διμερείς συμβάσεις, ιδιαίτερα με τις γαλλόφωνες χώρες, το ανώτατο όριο του 20% του κεφαλαίου για έναν μη κοινοτικό επενδυτή», σημείωσε.
Η πλειοψηφία των μέτρων αυτών βρίσκονται μεταξύ των 90 συστάσεων στις οποίες κατέληξε το συνέδριο για τον Τύπο στο οποίο μετείχαν 150 εκπρόσωποι του επαγγέλματος.
Ο γαλλικός Τύπος αντιμετωπίζει από τις αρχές του 2000 σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Οι δωρεάν εφημερίδες, η δωρεάν και συνεχής πληροφόρηση στο Ίντερνετ, όπως και η πτώση των διαφημιστικών εσόδων έχουν πλήξει τον Τύπο, με τις 12 εφημερίδες πανεθνικής κυκλοφορίας στη Γαλλία να βρίσκονται μεταξύ των πλέον πληγέντων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Απαντήστε χωρίς υπεκφυγές» – Ερωτήματα ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη μετά τις αντιφάσεις του Δημητριάδη για το σκάνδαλο των υποκλοπών
- Ξάνθη: Θρίλερ με νεκρό βρέφος – Συνελήφθη η μητέρα του
- Η Βαλένθια θα διεκδικήσει μόνιμη άδεια στη Euroleague
- Χανταϊός: Η Αυστραλία επαναπατρίζει πολίτες της με αεροσκάφος από το Hondius – Νοσεί και Αμερικανός επιβάτης
- Χανταϊός: Ο χρόνος επώασης του ιού μπορεί να φτάσει τις 45 ημέρες – Τι λένε Βασιλακόπουλος και Μαγιορκίνης
- Αντώνης Ρέμος: Η δωρεάν συναυλία στη Θεσσαλονίκη για τα 30 χρόνια του στο τραγούδι
- Δύο νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στα νότια της Κρήτης
- Τι ισχύει με το μέλλον του Αντετοκούνμπο – Τα «θέλω» των Μπακς σε πιθανό trade
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442