Για αποτυχία του μοντέλου Ντέμη και υπερβολή στις μεταγραφές μίλησε ο Λ.Νικολάου
Ο Λάκης Νικολάου επέστρεψε στο ιατρικό τιμ της ΑΕΚ, έπειτα από απουσία τεσσάρων χρόνων και τόνισε ότι νιώθει σαν να μην πέρασε μια μέρα, ενώ ξεκαθάρισε ότι συνεχίζει την συνεργασία του και με την ομάδα του Ολυμπιακού. «Το μοντέλο που είχε διαλέξει ο Νικολαΐδης δεν δούλεψε για πολλούς λόγους. Κάναμε 80 μεταγραφές σε τέσσερα χρόνια, δεν μπορούμε να πούμε είστε άχρηστοι όλοι» είπε μεταξύ άλλων...
Ο Λάκης Νικολάου επέστρεψε στο ιατρικό τιμ της ΑΕΚ, έπειτα από απουσία τεσσάρων χρόνων και τόνισε ότι νιώθει σαν να μην πέρασε μια μέρα, ενώ ξεκαθάρισε ότι συνεχίζει την συνεργασία του και με την ομάδα του Ολυμπιακού.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Nova Sports FM:
«Νομίζω ότι είναι μέσα στις θετικές προβλέψεις. Σε αυτό που θέλανε και οι δύο ομάδες. Τώρα πια δεν υπάρχουν εύκολες ή δύσκολες ομάδες. Ίσως κάποιες είναι πιο βατές σε σχέση με τις άλλες, αλλά οι διαφορές είναι πάρα πολύ μικρές. Επέστρεψα στα παλιά μου λημέρια.
» Η αλήθεια είναι ότι νιώθω σαν να μην έλειψα ποτέ, γιατί στην ουσία δεν είχα φύγει ποτέ. Πάντα παρακολουθούσα την ομάδα και πάντα είχα κάποιους αθλητές από την ΑΕΚ οι οποίοι συνέχιζαν να με εμπιστεύονται. Δεν είδα καμία διαφορά, δεν σας κρύβω ότι ήταν έτσι μια πολύ ήσυχη μετάβαση.
» Είμαι και θα παραμείνω επικεφαλής του ιατρικού τιμ του Ολυμπιακού, δεν βλέπω το λόγο να μην είμαι και δεν είμαι μόνο του Ολυμπιακού. Εχω αρκετές ομάδες στις οποίες είμαι υπεύθυνος. Γιατί η θέση μου πια δεν είναι το να τρέχω πίσω από την ομάδα, με την έννοια της καθημερινής παρακολούθησης στην προπόνηση.
» Η θέση μου πλέον είναι να δίνω κατευθυντήριες γραμμές γενικά για να γίνονται μερικά πράγματα σωστά, ώστε οι παίκτες να είναι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Αν χρειαστεί κάποιος από αυτούς χειρουργική ή κάποια ιδιαίτερη φροντίδα να του τη δώσω. Δεν το βλέπω αδύνατο.
» Έχουμε φτιάξει ένα ειδικό κέντρο αντιμετώπισης των αθλητών που έρχονται. Είναι ένας μεγάλος όμιλος παροχής υπηρεσιών γενικότερα, που έχει τη δυνατότητα να καλύψει όλο το φάσμα της ανάγκης μιας ομάδας. Ακόμα και των οικογενειών των αθλητών.
» Ως ιατρικό κέντρο έχει τη δυνατότητα να δώσει σε πολλούς βοήθεια. Στην ιατρική δεν μπαίνουν τα σωματειακά και το χρώμα που φορά ο παίκτης. Παρακολουθώ και τους αθλητές της Λάρισας και χειρουργώ και τον Πανιώνιο στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο, που έχει σύμβαση με το ιατρικό μας κέντρο και τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ».
Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ αποκάλυψε ότι ο λόγος που επιστρέφει στο ιατρικό τιμ είναι και η αλλαγή στο διοικητικό σχήμα της ομάδας:
«Αυτός είναι και ο λόγος που ενεργοποιήθηκα πάλι. Το μοντέλο που είχε διαλέξει ο Νικολαΐδης δεν δούλεψε για πολλούς λόγους. Η ΑΕΚ έφτασε σε ένα σημείο που προβληματιστήκαμε όλοι μας και περισσότερο από όλους οι άνθρωποι που είχαν βάλει τα χρήματά τους, οι μέτοχοι.
» Έτσι, μετά την παραίτηση Νικολαΐδη έγινε μια σκέψη μήπως μπορούσε να αναμορφωθεί λίγο το καθεστώς, να δώσουμε κάποια βοήθεια. Κινητοποιηθήκαμε όσοι αγαπάμε την ΑΕΚ. Η καλύτερη λύση ήταν να βάλουμε κάποιες από τις σημαίες της ΑΕΚ κοντά στην ομάδα.
» Έτσι, λοιπόν, ο Στέλιος Μανωλάς και με τις τεχνικές του γνώσεις, αλλά και λόγω ονόματος, μπήκε να βοηθήσει. Με το ίδιο σκεπτικό διαλέξαμε και τον καλύτερο Έλληνα προπονητή, που είναι ο Μπάγεβιτς, τουλάχιστον έτσι έχουν δείξει οι τίτλοι του και οι δυνατότητές του».
Ο Νικολάου δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην διαμεσολάβησή του στην επιστροφή του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ:
«Μου ζητήθηκε να πρωτοστατήσω. Η επαφή μου με την ΑΕΚ υπήρχε πάντα και με τους μετόχους. Πριν από τέσσερα χρόνια ο Νικολαΐδης ξεκίνησε μαζί μου την προσπάθεια της αναμόρφωσης της ΑΕΚ και κατάλαβα πάνω στον πρώτο μήνα ότι δεν θα πάει καλά για αυτό και αποχώρησα.
» Τους γνώριζα τους ανθρώπους και τους έμαθα καλύτερα στην πορεία τους, οπότε όταν φτάσανε τα πράγματα στο απροχώρητο, δεν μπορώ να πω ότι πρωτοστάτησα, απλά συζητήσαμε και είπαμε ότι κάτι καλύτερο πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα. Να διασωθεί ό,τι μπορεί να διασωθεί. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα και αυτό που έγινε σε πρώτη φάση ήταν μια γενική συσπείρωση, για να δώσουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο».
Σε ερώτηση για το αν μπορεί η ΑΕΚ να ανέβει αγωνιστικά και να βγει από το αγωνιστικό τέλμα, ήταν αφοπλιστικός:
«Δεν ξέρω και σας το λέω ειλικρινά. Είναι νωρίς ακόμα και για τον ίδιο τον προπονητή να βγάλει τα συμπεράσματα του για το θέμα των αγωνιστικών δυνατοτήτων τους. Ελπίζω ότι μπορεί, χωρίς να ταλαιπωρηθεί πολύ η ομάδα. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να αλλάζει η ομάδα. Κάναμε 80 μεταγραφές περίπου σε τέσσερα χρόνια. Είναι πρωτάκουστο αυτό. Τι θα κάνουμε;
» Θα πούμε είστε άχρηστοι όλοι, βάλτε καινούργιους. Δεν μπορούμε να διαγράψουμε όσα έχουν γίνει. Στο ποδόσφαιρο πάντα γίνονται λάθη. Το θέμα είναι πώς θα φτάσεις στο στόχο».
Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι φέρεται να κινεί τις διαδικασίες για να πάρει ελληνικό διαβατήριο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο εξωτερικό – Τι σημαίνει αυτό για τον 25χρονο φόργουορντ.