Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Πάση θυσία κλείσιμο της υπόθεσης Βατοπαιδίου επιθυμεί η κυβέρνηση

Πάση θυσία κλείσιμο της υπόθεσης Βατοπαιδίου επιθυμεί η κυβέρνηση

Μετά και τα αλληλοκαρφώματα των πρώην και νυν υπουργών της ΝΔ, το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να κλείσει πάση θυσία την υπόθεση του Βατοπαιδίου που τροφοδοτεί την αρνητική εικόνα για την κυβέρνηση. Έτσι, αποφάσισε να απορρίψει την Προανακριτική Επιτροπή και προσανατολίζεται να αναγνωρίσει το πολιτικό κόστος από την υπόθεση. Τελευταίος μάρτυρας στην Εξεταστική ο Θ.Ρουσόπουλος.

53

Μετά και τα αλληλοκαρφώματα των πρώην και νυν υπουργών της ΝΔ, το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να κλείσει πάση θυσία την υπόθεση του Βατοπαιδίου που τροφοδοτεί την αρνητική εικόνα για την κυβέρνηση.

Έτσι, το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε οδηγίες να ολοκληρωθεί το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής το συντομότερο δυνατόν, να απορριφθεί το αίτημα σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής, ενώ φαίνεται ότι προσανατολίζεται να αναγνωρίσει το πολιτικό κόστος από την υπόθεση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Θ.Ρουσόπουλος είναι ο τελευταίος και 119ος μάρτυρας που καταθέτει -σήμερα, Πέμπτη- στην Εξεταστική Επιτροπή, ενώ στην περίπτωση ψηφοφορίας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, η κοινοβουλευτική δύναμη της ΝΔ θα απέχει ξανά, παρά το όποιο κόστος.

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει να αποδέχεται πλέον την άποψη βουλευτών και υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ, που επισημαίνουν ότι, σε μια υπόθεση που κυριαρχεί στην επικαιρότητα επί τρεις μήνες και για την οποία η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ακυρώσει πράξεις, μόνο η ανάληψη πολιτικής ευθύνης μπορεί να κλείσει ομαλά το ζήτημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να κάνει στροφή και δεν αποκλείεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Η κίνηση θα γίνει πιθανότατα αύριο, Παρασκευή, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα οικονομίας.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να σταματήσει η συνεχής «αιμορραγία» στα ποσοστά δημοτικότητας της κυβέρνησης, καθώς και να μπορέσει το Μέγαρο Μαξίμου να πραγματοποιήσει επιτυχώς την «αντεπίθεση», μέσω της ανακοίνωσης μέτρων στήριξης των οικονομικά αδυνάτων.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει κατανοήσει ότι όποια κίνηση και εάν κάνει για την ανατροπή του πολιτικού κλίματος εν μέσω των εξελίξεων στην υπόθεση του Βατοπαιδίου είναι μάταιη, κι έτσι επιθυμεί πάση θυσία να κλείσει το ζήτημα για να επικεντρωθεί στην οικονομική πολιτική.

Έτσι, το σχέδιο το οποίο έχει εκπονήσει το Μέγαρο Μαξίμου προβλέπει εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Βουλή αύριο, Παρασκευή, με την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για την υπόθεση και ανακοίνωση μέτρων στήριξης των οικονομικά αδυνάμων μετά τη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες την επόμενη Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου και αφού θα έχει προηγηθεί και η κατάθεση των πορισμάτων στη Βουλή από τους βουλευτές που συμμετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο