Το «τριφύλλι» δεν… άνθισε στον κάμπο, στο 1-1 έμειναν Λάρισα και Παναθηναϊκός
Σε ένα ματς που στιγματίστηκε από τα επεισόδια μεταξύ οπαδών και δυνάμεων της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια του ματς, Λάρισα και Παναθηναϊκός αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Αλκαζάρ. Η Λάρισα κατάφερε να προηγηθεί με το γκολ του Ζουράφσκι στις αρχές του δευτέρου μέρους, αλλά οι «πράσινοι», ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Κλέιτον στο 67.
89
Σε ένα ματς που στιγματίστηκε από τα επεισόδια μεταξύ οπαδών και δυνάμεων της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια του ματς, Λάρισα και Παναθηναϊκός αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Αλκαζάρ.
Η Λάρισα κατάφερε να προηγηθεί με το γκολ του Ζουράφσκι στις αρχές του δευτέρου μέρους, αλλά το γκολ αυτό ξύπνησε τους «πράσινους», που μέχρι τότε ήταν κακοί, και ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση τους κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Κλέιτον.
Ο τελευταίος που είχε περάσει αλλαγή ήταν ο άνθρωπος – κλειδί του αγώνα, καθώς έχασε και σπουδαία ευκαιρία στο 90` να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.
Ο Χενκ Τεν Κάτε τελικά ξεκίνησε βασικό τον Αντε Ρουκάβινα και ο κροάτης πήρε θέση πίσω από τον Μάντζιο, όμως στο κέντρο της άμυνας ο Σαριέγκι λόγω ενός προβλήματος στον δικέφαλο έμεινε στον πάγκο και τη θέση του πήρε ο Σιμάο, ενώ στα χαφ πήγε ο Τζιόλης.
Τερματοφύλακας ήταν λοιπόν ο Γκαλίνοβιτς, που επέστρεψε στην 11άδα, στο κέντρο της άμυνας οι Σιμάο και Βύντρα, δεξιά ο Νίλσον και αριστερά ο Σπυρόπουλος. Αμυντικά χαφ ήταν οι Τζιόλης και Ζιλμπέρτο Σίλβα και στις πτέρυγες οι Γκάμπριελ και Καραγκούνης.
Κακό και νευρικό ήταν το ξεκίνημα του παιχνιδιού και για τις δύο ομάδες, καθώς η Λάρισα προσπαθούσε να απειλήσει μόνο με μακρινά σουτ, ενώ οι «πράσινοι» πάσχιζαν να βρουν ρυθμό, παίζοντας κυρίως με βαθιές μπαλιές. Την ίδια στιγμή στις εξέδρες το κλίμα ήταν τεταμένο, αφού υπήρχαν συμπλοκές των ΜΑΤ με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού…
Μια κεφαλιά του Τζιόλη στο 16` και ένα καλό σουτ του Πάρα ήταν ότι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο 20λεπτο.
Ο Τεν Κάτε από τον πάγκο φώναζε στους παίκτες του να παίξουν από τα πλάγια και όταν έγινε αυτό μια φορά στο 22` οι πράσινοι παραλίγο να ανοίξουν το σκορ, αλλά το μονοκόμματο σουτ του Μάντζιου από το γύρισμα του Νίλσον πέρασε άουτ.
Στο μεταξύ, το ματς στο διάστημα 28`-32` διακόπηκε λόγω εισβολής των οπαδών της Λάρισας έξω από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά και τα πράγματα εντός δεν ήταν καλύτερα από πλευράς θεάματος. Πάντως οι «βυσσινί» είχαν ανεβάσει στροφές, όσο ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να περάσει την μπάλα μπροστά, παίζοντας με μακρινές μπαλιές προς τους Μάντζιο και Ρουκάβινα.
Η πίεση της Λάρισας εκφραζόταν κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή, όπως αυτό του Σαρμιέντο στο 40`, αλλά τουλάχιστον ανησυχούσε τον Παναθηναϊκό, σε αντίθεση με τους «πράσινους» που με εξαίρεση την ευκαιρία του Μάντζιου στο 22` δεν είχαν απειλήσει τους γηπεδούχους.
Τα έκτροπα στις εξέδρες, δυστυχώς, συνεχίζονταν και με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αλλά παρόλα αυτά το παιχνίδι παιζόταν κανονικά και μάλιστα η Λάρισα κατάφερε να ανοίξει και το σκορ.
Στο 50` ο Κώτσιος έκανε ένα γέμισμα στην καρδιά της περιοχής του Παναθηναϊκού και ο αφύλακτος Ζουράφσκι με κεφαλιά νίκησε τον Γκαλίνοβιτς για το 1-0, πιάνοντας στον ύπνο την «πράσινη» άμυνα…
Ο Τεν Κάτε μετά το 1-0 προχώρησε σε μία εσωτερική αλλαγή περνώντας τον Ζιλμπέρτο στο κέντρο της άμυνας και ο Σιμάο πήγε στα χαφ.
Παρόλα αυτά, όπως και στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός ήταν ανύπαρκτος στη μεσαία γραμμή και για τον λόγο αυτό ο Ολλανδός στο 60` πέρασε τον Κλέιτον αντί του Καραγκούνη. Πράγματι, οι φιλοξενούμενοι, βγήκαν μπροστά, ισορρόπησαν και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με το πανέμορφο γκολ του Κλέιτον στο 67`, που δεν πανηγύρισε το γκολ κατά της παλιάς του ομάδας.
Το «τριφύλλι» μετά το γκολ ήταν εμφανώς καλύτερο, ενώ στο μεταξύ και ο Σαλπιγγίδης είχε μπει στη θέση του αρνητικού Γκάμπριελ και έφτασαν κοντά στο 2-0 στο 72`, αλλά ο Κοτσόλης σταμάτησε με τα πόδια το σουτ του Μάντζιου.
Ο Τεν Κάτε άλλαξε όλη του τη μεσοεπιθετική γραμμή στο 80` περνώντας τον Νίνη στη θέση του Ρουκάβινα, όπως είχε κάνει νωρίτερα και ο Ουζουνίδης βάζοντας τους Τσίγκα και Κυριάκο. Ο Παναθηναϊκός είχε αυξήσει την πίεση του προς τους φιλοξενούμενους με τις αλλαγές του Τεν Κάτε, ψάχνοντας το γκολ με καλή κυκλοφορία της μπάλας.
Ετσι, ο Παναθηναϊκός στο 88` και στο 89` με πρωταγωνιστές τους Κλέιτον και Ζιλμπέρτο έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες να πετύχει το γκολ της νίκης, μένοντας έτσι το 1-1
Το φιλμ του αγώνα…
12 Σουτ του Βενετίδη έξω από την περιοχή, η μπάλα άουτ.
14 Επεισόδια εξελίσσονται στις εξέδρες, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να πετούν καρέκλες στις δυνάμεις των ΜΑΤ.
15 Σέντρα από δεξιά του Μάντζιου, ο Τζιόλης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα λίγο άουτ.
18 Ωραίο σουτ του Ιγκλέσιας έξω από τη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.
25 Σέντρα από δεξιά του Νίλσον, ο Μάντζιος έπιασε το μονοκόμματο γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα ελάχιστα άουτ.
28 Τρίλεπτη προσωρινή διακοπή στο ματς, καθώς οπαδοί των δύο ομάδων μπήκαν στο γήπεδο έχοντας συγκρούσεις στο ταρτάν του «Αλκαζάρ».
35 Ευκαιρία για τη Λάρισα, όταν μετά από γέμισμα του Σολάνο, ο Πάρα έπιασε την με κοντινή κεφαλιά του Πάρα, η μπάλα βρήκε στον Σπύρόπουλο και έφτασε στον Γκαλίνοβιτς.
40 Δυνατό σουτ του Σαρμιέντο από τα 40 μέτρα και στον άξονα της εστίας του Γκαλίνοβιτς, η μπάλα πέρασε σύριζα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
46 Λάθος στην άμυνα της Λάρισας, ο Μάντζιος κέρδισε τη μπάλα, λίγο έξω από την περιοχή, σούταρε, αλλά ο Κώτσιος έβαλε την κόντρα και η μπάλα έφυγε κόρνερ.
47 Συνεχίζονται τα επεισόδια με καρεκλοπόλεμο μεταξύ των οπαδών της Λάρισας και του Παναθηναϊκού.
50 ΓΚΟΛ 1-0: Ωραία ατομική ενέργεια του Κώτσιου, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού, και ο Ζουράφσκι με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0.
60 Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Κλέιτον στη θέση του Καραγκούνη.
68 ΓΚΟΛ 1-1: Σέντρα του Νίλσον από δεξιά, ο Ρουκάβινα δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε, όμως ο Κλέιτον με ανάποδο ψαλίδι από την καριδά της άμυνας έκανε το 1-1.
68 Κίτρινη στον Κώτσιο
70 Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Σαλπιγγίδη στη θέση του Γκάμπριελ.
72 Αλλαγή για τη Λάρισα με τον Κυριάκο στη θέση του Σολάνο.
73 Σουτ του Μάντζιου μέσα από την περιοχή και αριστερά, ο Κοτσόλης έδιωξε με το πόδι.
76 Κίτρινη στον Φωτάκη
79 Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Νίνη στη θέση του Ρουκάβινα.
79 Αλλαγή για τη Λάρισα με τον Τσίγκα στη θέση του Πάρα.
88 Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, όταν ύστερα από ωραία συρτή πάσα του Μάντζιου στο ύψος του πέναλτι, ο σκόρερ Κλέιτον, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
89 Κόρνερ του Νίνη, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα βρέθηκε μόνος στην καρδιά της άμυνας της Λάρισας και με εξ επαφής προβολή έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη!
92 Κίτρινη στον Κυριάκο
94 Δεύτερη κίτρινη και κόκκινη στον Φωτάκη
Διαιτητής: Δ. Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)
Κίτρινες: Κώτσιος, Φωτάκης
Κόκκινες: Φωτάκης (δεύτερη κίτρινη 90΄+3)
ΛΑΡΙΣΑ (Μ. Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Σολάνο (72΄ Κυριάκος), Ιγκλέσιας, Πάρα (78΄ Τσίγκας), Ζουράφσκι (+90΄ Κατσιαρός), Φωτάκης, Σαρμιέντο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Βύντρα, Τζιόλης, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Ρουκάβινα (79΄ Νίνης), Γκάμπριελ (70΄ Σαλπιγγίδης), Καραγκούνης (60΄ Κλέιτον), Μάντζιος
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Η ώρα της τετράδας: Οι πρώτες ρεβάνς στις τιτανομαχίες των προημιτελικών του Champions League
- Λεμπρόν Τζέιμς: Ένα ακόμη ιστορικό ορόσημο στο NBA για τον «Βασιλιά»
- Η νέα εξέλιξη για το μέλλον του Αντετοκούνμπο: «Δεν θέλει ομάδα στη Δύση»
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (14/4): Δράση με σπουδαία ματς στο Champions League
- Υγρός Στίβος: Άρση αποκλεισμού σε Ρωσία και Λευκορωσία
- Ο θόρυβος που περιμένει ο Αρνε Σλοτ στη ρεβάνς με την Παρί
- Γιουνάιτεντ – Λιντς 1-2: Ήττα – σοκ για τη Μάντσεστερ από τα «παγώνια»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442