Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Επίθεση με γκαζάκια στο αυτοκίνητο του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη

Επίθεση με γκαζάκια στο αυτοκίνητο του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη

Νέο μπαράζ εμπρησμών σε κτίρια και αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων είναι και αυτό του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, εκδηλώθηκε τη νύχτα της Τρίτης σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

53

Νέο μπαράζ εμπρησμών σε κτίρια και αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων είναι και αυτό του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, εκδηλώθηκε τη νύχτα της Τρίτης σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Οι εμπρησμοί ξεκίνησαν στις 23.35 με δύο ταυτόχρονα «χτυπήματ» σε εγκαταστάσεις εταιριών σεκιούριτι στον Κολωνό και στη Νέα Ιωνία.

Οι άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια στην είσοδο αποθήκης με είδη συναγερμού εταιρίας ιδιωτικής ασφάλειας στην οδό Τιμαίου 26 στον Κολωνό, από την έκρηξη του οποίου προκλήθηκε πυρκαγιά, που προξένησε σημαντικές ζημιές στο ισόγειο.

Την ίδια ώρα, εξερράγησαν άλλοι δύο παρόμοιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί σε δύο κτίρια άλλης εταιρίας σεκιούριτι στην οδό Δωδεκανήσου 1 στη Νέα Ιωνία. Από τις πυρκαγιές προκλήθηκαν ζημιές στα κτίρια κια σε ένα αυτοκίνητο της εταιρίας.

Λίγο αργότερα και σε διάστημα δύο λεπτών από τις 02.13 μέχρι τις 02.15 τα ξημερώματα σημειώθηκαν τέσσερις εμπρηστικές επιθέσεις.

Στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 58 στη Νέα Σμύρνη εξερράγη μηχανισμός με γκαζάκια στην είσοδο της Τράπεζας Κύπρου , όπου προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Ταυτόχρονα, άγνωστοι πυρπόλησαν με εύφλεκτο υλικό το ΙΧ αυτοκίνητο του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη στην οδό Ασπασίας 70, στον Χολαργό, ενα ΙΧ φορτηγό του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, στην οδό Παντυχτίου 1 στην Κυψέλη και ένα αυτοκίνητο του Τεχνικού Επιμελητηρίου του Κράτους στην οδό Τρικάλων 30 στους Αμπελόκηπους.

Έρευνα για τις επιθέσεις διενεργείται από την Ασφάλεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο