Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Συλλαλητήριο του Δήμου Μίκρας για ανταλλαγή οικοπέδων στο Βατοπαίδι

Συλλαλητήριο του Δήμου Μίκρας για ανταλλαγή οικοπέδων στο Βατοπαίδι

Κάτοικοι του Δήμου Μίκρας Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής πραγματοποίησαν συλλαλητήριο με αίτημα τη διακοπή των οικοδομικών εργασιών σε οικόπεδα που είχαν παραχωρηθεί στη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους και στη συνέχεια πουλήθηκαν σε εργολάβους.

103

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν κάτοικοι του Δήμου Μίκρας Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής με αίτημα τη διακοπή των οικοδομικών εργασιών σε οικόπεδα που είχαν παραχωρηθεί στη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους και στη συνέχεια πουλήθηκαν σε εργολάβους.

Πρόκειται για 52 οικόπεδα που βρίσκονται σε έκταση 47 στρεμμάτων, στο δημοτικό διαμέρισμα Καρδίας του Δήμου Μίκρας.

Για τα 25 από αυτά έχουν εκδοθεί οικοδομικές άδειες και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την κατασκευή κατοικιών, ενώ για τα υπόλοιπα εκκρεμεί η έκδοση αδειών.

Τα οικόπεδα παραχωρήθηκαν στη Μονή Βατοπαιδίου σε ανταλλαγή της έκτασης στη λίμνη Βιστωνίδα και στη συνέχεια πουλήθηκαν σε ιδιώτες με συμβόλαια που έγιναν στη διάρκεια της διετίας 2005 – 2006.

Οι διαδηλωτές κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν έξω από τα υπό κατασκευή κτίρια και διαδήλωσαν, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ κατέλαβαν συμβολικά και το εργοτάξιο.

Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο Μίκρας σε ψήφισμα διαμαρτυρίας, που εξέδωσε ομόφωνα, ζητά να «παγώσουν» άμεσα όλες οι οικοδομικές δραστηριότητες στα οικόπεδα.

Όπως είπε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Μίκρας Θόδωρος Γκουστίλης, τα περισσότερα από τα οικόπεδα αυτά προορίζονται για την κατασκευή σχολείων, πάρκων και χώρων αναψυχής.

Ο κ. Γκουστίλης είπε επίσης ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί και η έκταση 140 περίπου στρεμμάτων, η οποία δόθηκε στο Δήμο Μίκρας ως αποζημίωση για την παραχώρηση 147 στρεμμάτων στο υπουργείο Υγείας για την ανέγερση του παιδικού – ογκολογικού νοσοκομείου.

«Πρέπει να σταματήσουν όλες οι οικοδομικές δραστηριότητες στα 27 οικόπεδα και ταυτόχρονα να μην εκδοθεί καμία οικοδομική άδεια για τα υπόλοιπα», δήλωσε ο κ. Γκουστίλης.

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας του δημοτικού συμβουλίου κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων στον πρωθυπουργό, στα υπουργεία Υγείας, ΠΕΧΩΔΕ, στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους συγκεντρωμένους κατοίκους μίλησε ο πρώην υφυπουργός Αδάμ Ρεγκούζας, ο οποίος -όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, την Τρίτη- έκανε λόγο για μεγάλο ηθικό και πολιτικό θέμα, για το οποίο πρέπει να υπάρξει και πολιτική αποκατάσταση της ζημιάς που έγινε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο