Έτοιμος να μιλήσει ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο Αριστοτέλης Παυλίδης
Καθ’ όλα έτοιμος να εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος του για τη διαδικασία κατακύρωσης των άγονων γραμμών δηλώνει ο πρώην υπουργός Αιγαίου, Αριστοτέλης Παυλίδης.
Καθ’ όλα έτοιμος να εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος του για τη διαδικασία κατακύρωσης των άγονων γραμμών δηλώνει ο πρώην υπουργός Αιγαίου, Αριστοτέλης Παυλίδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις επιβατών και μεταφορέων στην ακτοπλοΐα.
Ο κ. Παυλίδης τόνισε ότι «τίποτα δε γίνεται στο σκοτάδι» εξηγώντας πως «οι προκηρύξεις των άγονων γραμμών τελούν υπό την έγκριση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που το απαρτίζουν περισσότερα από 45 μέλη».
Ανέφερε επίσης ότι «πιθανώς το σύστημα να χρειάζεται αναθεωρήσεως και βελτιώσεως, άλλωστε το πρότεινα εγώ πρώτος λέγοντας πως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που θα λειτουργήσει με την έναρξη εργασιών της Ολομέλειας, θα πρέπει να προκαλέσει συζήτηση επί του θέματος».
Όταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε πως θα πρέπει να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις ο κ. Παυλίδης απάντησε χαρακτηριστικά: «Είμαι εδώ. Εγώ έχω μετάσχει σε Εξεταστικές Ανακριτικές και άλλες Επιτροπές. Όλα είναι στο φως. Δεν πήγα στην τηλεόραση, δεν πήγα στις εφημερίδες, αλλά θα έρθω ενώπιον των συναδέλφων στη Βουλή για να δώσω κάθε εξήγηση».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος σχολίασε πως χαίρεται γιατί «ο κ. Παυλίδης επικροτεί την άποψη ότι πρέπει επιτέλους οι κ.κ. Σανιδάς και Κονταξής να σεβαστούν το Σύνταγμα της χώρας και το νόμο περί ευθύνης υπουργών και όλα τα θέματα τα οποία αμέσως ή εμμέσως δίνουν την εντύπωση ότι δημιουργούν ζητήματα εις βάρος πολιτικών-μελών της Βουλής να έρθουν στη Βουλή».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.