Σάββατο 18 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Ανοίγει η αυλαία και στην Ισπανία με ντέρμπι Λα Κορούνια – Ρεάλ Μ.

Ανοίγει η αυλαία και στην Ισπανία με ντέρμπι Λα Κορούνια – Ρεάλ Μ.

Σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς μπαίνει το διεθνές ποδόσφαιρο, αφού μετά τη Γερμανία, την Αγγλία και τη Γαλλία, άλλα δύο κορυφαία πρωταθλήματα, αυτά της Ισπανίας και της Ιταλίας κάνουν πρεμιέρα αυτό το Σαββατοκύριακο. Ξεχωρίζει η «μάχη» του Ριαθόρ ανάμεσα στη Λα Κορούνια και τη Ρεάλ. Η δράση, όμως, ξεκίνησε με τον αγώνα της bundesliga ανάμεσα στην Καρλσρούη και την Κολωνία, ο οποίος έληξε 0-2.
- Οι αγώνες live από το in.gr

102

Σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς μπαίνει το διεθνές ποδόσφαιρο, αφού μετά τη Γερμανία, την Αγγλία και τη Γαλλία, άλλα δύο κορυφαία πρωταθλήματα, αυτά της Ισπανίας και της Ιταλίας κάνουν πρεμιέρα αυτό το Σαββατοκύριακο. Η δράση στα γήπεδα, όμως, ξεκίνησε με τον αγώνα της bundesliga ανάμεσα στην Καρλσρούη και την Κολωνία, ο οποίος έληξε 0-2.

Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη Μπάγερν, με τους Βαυαρούς να ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στην 3η αγωνιστική, αφού έχουν μόλις δύο βαθμούς από ισάριθμες ισοπαλίες και πλέον φιλοξενούν την Χέρτα.

Η Χόφενχαϊμ εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενη τα στραβοπατήματα των φαβορί. Η επικεφαλής, της βαθμολογίας, παίζει εκτός έδρας με την Λεβερκούζεν, που είναι ουσιαστικά και η πρώτη της «σοβαρή» αντίπαλος.

Το πρόγραμμα της bundesliga:

Παρασκευή

Καρλσρούη – Κολωνία 0-2

Σάββατο

Κότμπους – Ντόρτμουντ
Σάλκε – Μπόχουμ
Μπίλεφελντ – Αμβούργο
Γκλάντμπαχ – Βέρντερ Βρέμης
Λεβερκούζεν – Χοφενχάιμ
Βόλφσμπουργκ – Φρανκφούρτη

Κυριακή
Μπάγερν Μ. – Χέρτα
Στουτγάρδη – Αννόβερο

Στην Primera division…

Με την αναμέτρηση της Εσπανιόλ με τη Βαγιαδολίδ, ανοίγει το βράδυ του Σαββάτου η «αυλαία» του ισπανικού πρωταθλήματος. Όμως, το σημαντικότερο ματς της πρεμιέρας θα γίνει την Κυριακή, με την πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης να δοκιμάζεται στο πάντα… αφιλόξενο γι’ αυτήν «Ριαθόρ» απέναντι στη Λα Κορούνια.

Οι «μερένγκες», με την προσθήκη του Ολλανδού Ραφαέλ Φαν ντερ Φάαρτ στο περσινό ρόστερ, προβάλλουν και πάλι ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, έστω κι αν η πλειοψηφία των μεταγραφικών… αναζητήσεών τους (Κριστιάνο Ρονάλντο, Βίγια, Καθόρλα) δεν ολοκληρώθηκε.

Η Μπαρτσελόνα θέλει να αφήσει πίσω την κακή περσινή χρονιά και να κάνει μία καινούρια αρχή, με ένα «δικό της» παιδί, τον Πεπ Γκουαρντιόλα, να αντικαθιστά στην άκρη του πάγκου τον Φρανκ Ράικαρντ.

Οι «μπλαουγκράνα» αρχίζουν τις εγχώριες υποχρεώσεις τους (αφού πρώτα υποχρεώθηκαν να δώσουν δύο αγώνες στα προκριματικά του Champions League) εκτός έδρας, με αντίπαλο τη «νεοφώτιστη» Νουμάνθια.

Σάββατο
Εσπανιόλ – Βαγιαδολίδ
Βαλένθια – Μαγιόρκα

Κυριακή
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Αλμερία
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάλαγα
Μπέτις – Ουέλβα
Σπόρτινγκ Χιχόν – Χετάφε
Σανταντέρ – Σεβίλη
Νουμάνθια – Μπαρτσελόνα
Οσασούνα – Βιγιαρεάλ
Λα Κορούνια – Ρεάλ Μαδρίτης

Στο Campionato…

Στη Γένοβα αρχίζει το Σάββατο (21:30) η Ίντερ την υπεράσπιση του τίτλου της πρωταθλήτριας Ιταλίας.

Οι «νερατζούρι» του Ζοζέ Μουρίνιο, οι οποίοι θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Παναθηναϊκό στον 2ο όμιλο του Champions Leauge, αναμετρόνται εκτός έδρας με τη Σαμπντόρια, ενώ την «αυλαία» της Serie A για την αγωνιστική περίοδο 2008-09 ανοίγει στο «Φρίουλι» (19:00) η αναμέτρηση της Ουντινέζε με την Παλέρμο.

Στο μεταξύ, την Κυριακή η Μίλαν θα υποδεχθεί την Μπολόνια στο «Τζιουζέπε Μεάτσα», η Ρόμα «φιλοξενεί» στο «Ολίμπικο» τη Νάπολι, ενώ η Γιουβέντους θα αντιμετωπίσει στη Φλωρεντία τη Φιορεντίνα (21:30), στην αναμέτρηση που θα κλείσει την «αυλαία» της πρώτης αγωνιστικής.

Σάββατο
Ουντινέζε – Παλέρμο
Σαμπντόρια – Ίντερ

Κυριακή
Αταλάντα – Σιένα
Κάλιαρι – Λάτσιο
Κατάνια – Τζένοα
Κιέβο – Ρετζίνα
Μίλαν – Μπολόνια
Ρόμα – Νάπολι
Τορίνο – Λέτσε
Φιορεντίνα – Γιουβέντους

Στην Premier league…

O Χουάντε Ράμος και η Τότεναμ, αποτελούν την πρώτη σοβαρή πρόκληση του Λουϊς Φελίπε Σκολάρι, από τότε που ανέλαβε την Τσέλσι. Το πρώτο λονδρέζικο ντέρμπι της χρονιάς διεξάγεται την Κυριακή στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Premier league με δύο ομάδες που διάγουν εκ διαμέτρου αντίθετους βίους.

«Δύο στα δύο» για την Τσέλσι, που οδηγεί την κούρσα, «μηδέν στα δύο» για τους «Πετεινούς» που ηττήθηκαν με το ίδιο σκορ (2-1) τόσο από τη Μίντλεσμπρο, όσο και από τη Σάντερλαντ (εντός) στο ξεκίνημα της Premiership.

Στο μεταξύ, το άστρο του Ράφα Μπενίτεθ φωτίζει ολόλαμπρο τον ουρανό του Λίβερπουλ, με τους «κόκκινους» να είναι, έως τώρα, η πιο τυχερή ομάδα της Ευρώπης.

Την Κυριακή, στην έδρα της Αστον Βίλα, δεν θα έχουν στη σύνθεσή τους τον αρχηγό, Στίβεν Τζέραρντ, που χειρουργήθηκε στους προσαγωγούς και επιστρέφει σε δύο εβδομάδες. Οσο συνεχίζουν, όμως, να σκοράρουν στο 90΄ ή στο… 118΄, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.

Για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν υπάρχει εγχώρια δραστηριότητα, καθώς την Παρασκευή είχε αγωνιστική υποχρέωση στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με αντίπαλο τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Η Αρσεναλ υποδέχεται τη Νιούκαστλ, επιδιώκοντας να ξεπεράσει το «σοκ» της ήττας από τη Φούλαμ. Έδειξε σαφή σημάδια ανάκαμψης με το επιβλητικό 4-0 επί της Τβέντε, αλλά στην Αγγλία τις πρώτες δύο αγωνιστικές, δεν έχει «πείσει».

Σάββατο
Μπόλτον – Γουέστ Μπρομ
Εβερτον – Πόρτσμουθ
Χαλ – Γουϊγκαν
Μίντλεσμπρο – Στόουκ Σίτι
Γουέστ Χαμ – Μπλάκμπερν
Αρσεναλ – Νιούκαστλ

Κυριακή
Τσέλσι – Τότεναμ
Σάντερλαντ – Μάντσεστερ Σίτι
Αστον Βίλα – Λίβερπουλ

Στο championnat…

Την ευκαιρία να εκμεταλλευθεί ενδεχόμενο «στραβοπάτημα» της Λυών και να βρεθεί μόνη στην κορυφή του championnat, έχει η Μαρσέιγ, που στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής φιλοξενεί την Σοσό.

Οι γηπεδούχοι δείχνουν αποφασισμένοι να αμφισβητήσουν τα πρωτεία των «Λυωνέ», που δοκιμάζονται στην δύσκολη έδρα της Σεντ Ετιέν.

Παράλληλα, η Μπορντό που «καραδοκεί» πίσω από τις δύο πρωτοπόρους, φιλοξενείται από την Λιλ και με βάση την μέχρι τώρα εικόνα των ομάδων, έχει τις δυνατότητες να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Ακόμη, η Λε Μαν που παρουσιάζει αξιόλογη σταθεότητα, φιλοξενείται από την Ναντ σε μία ανοικτή αναμέτρηση.

Σάββατο
Νανσί – Χάβρη
Καέν – Παρί Σ.Ζ.
Λοριάν – Οσέρ
Ναντ – Λε Μαν
Γκρενόμπλ – Μονακό
Νις – Βαλανσιέν
Μαρσέιγ – Σοσό

Κυριακή

Λιλ – Μπορντό
Τουλούζ – Ρεν
Σεντ Ετιέν – Λυών

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Απριλίου 2026
Cookies